19 C
Trogir
NaslovnicaKULTURARadionice "Šetnja po moru" u Muzeju grada Trogira

Radionice “Šetnja po moru” u Muzeju grada Trogira

Bliži nam se Dan grada Trogira i blagdan sv. Ivana Trogirskog u povodu kojeg, već tradicionalno, Muzej grada Trogira priređuje prigodne radionice za djecu pod vodstvom muzejske pedagoginje Goranke Tomaš.

Ovogodišnje radionice održat će se 7. i 8. studenog pod naslovom “Šetnja po moru”. Radionica u utorak, 7. studenog održat će se poslijepodne u 16:00 sati, a radionica u srijedu, 8. studenog ujutro u 9:00 sati.

U povodu Stivanje Muzej grada Trogira časti – sudjelovanje u radionicama je besplatno, a sav materijal za rad je osiguran – potrebno je samo prijaviti se na e-adresu gogtomas@gmail.com, telefonski broj 881 406 ili broj mobitela 099 670 7159. Prijave su obavezne.

Zašto se radionica zove baš “Šetnja po moru”, što će i kojom tehnikom izrađivati mali kreativci koji se prijave na radionice, pojasnila nam je njihova voditeljica Goranka Tomaš:

Južno od naselja Ražanj u općini Rogoznica, na samom kraju rta Ploča, smjestila se zavjetna crkvica sv. Ivana Trogirskog. Ovo mjesto oduvijek je bilo opasno za pomorce. Legenda nam govori o brodolomu trogirskoga biskupa Ivana na putu za Šibenik. Hodajući po moru spasio je posadu i teret s broda na rtu Ploča. Godine 1324. trogirski plemići Ciprijan Buble i Maroje Dobre dali su sagraditi ovu crkvicu koja se u to vrijeme nalazila na području nekadašnje trogirske biskupije. Kako dotična crkvica izgleda u tehnici papirnatog mozaika te pojedinosti same legende o sv. Ivanu Trogirskom saznat ćete ako nam se pridružite na novoj radionici, poručuju iz Muzeja grada Trogira. 

 

 

ZADNJE OBJAVE