11.3 C
Trogir
Nedjelja, 29 studenoga, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR Puno sporta+još više prijateljstva+jedan rođendan+čak i korona

Puno sporta+još više prijateljstva+jedan rođendan+čak i korona

Piše: Ana Rožić (novinarka Gradskog radija Trogir)

Još jedna lijepa priča iz Trogira

Nemoguće je sažeti u nekoliko riječi desetljeća prijateljstva, suradnje, zajedno proživljenih sportskih natjecanja, uspjeha i padova što profesionalnih što privatnih, ali jedna domišljata, simpatična rođendanska čestitka ispričala nam je „u jednom dahu“ priču o svemu navedenom i to zahvaljujući, tko bi rekao, zlosretnoj koroni koja nam je, u rekordnom roku, okrenula živote naopako.

Svaki grad ima legende, osobe koje su predanim radom, nesebičnošću godine svog života utkale u život grada i čije je ime postalo nezaobilazna stavka u njegovoj povijesti.

Jedna od njih je i Mira Milić, poznatija kao Ćiki, jedna od osnivačica i predsjednica ŽVRK-a Veteranka Trogir, odnosno El Grande Presidente kako su joj sasvim opravdano nadjenule nadimak članice kluba. Ćiki se počela baviti sportom prije 60-ak godina, još kao djevojčica i to u vrijeme kada se rukomet igrao na neadekvatnim, improviziranim terenima, bez zarade, megalomanije, odnosno igralo se iz čiste ljubavi. S vremenom je postala jedno od najpoznatijih lijevih krila o čijoj se tehnici, od koje su strahovali protivnički igrači i treneri, pisalo i govorilo u brojnim medijima.

Bez po mukice, rođendan organizirale Žvrkice!

Ćiki je 24. travnja slavila rođendan ili bolje rečeno imala je rođendan jer o velikim slavljima u trenutnoj situaciji možemo još uvijek samo sanjati. No, ljudska mašta lako briše granice između mogućeg i nemogućeg pa je došlo do zanimljive situacije. Naime, kako sa Ćiki, najstarijom članicom kluba zajedno proslaviti njen rođendan, ali u skladu sa svim propisanim zaštitnim mjerama, došla je na ideju najmlađa članica, a u realizaciji su naravno sudjelovale sve Žvrkice organiziranim timskim radom.

Kako je sa slušateljima Gradskog radio Trogira podijelila Žvrkica Hajdi Katinac, pod trenutnom okupacijom koronavurusa, prema voljenoj Ćiki su, uz same Žvrkice, također zaštitnički nastrojeni ukućani te je, usprkos njenom savjesnom ponašanju, svi dodatno jako paze i zajedno joj ne dopuštaju izlaziti van. Stoga je rođendansko iznenađenje organizirano „na daljinu“, u više etapa. Prvo je osmišljen prigodni poklon koji je uključivao cvijet, voće, keksiće (ipak se treba ovom prigodom počastiti) te šale radi, a ujedno korisno: zaštitne maske i rukavice. Poklon je uručen na kućnu adresu po sistemu: dostavi, pozvoni na vrata, nestani. Iako je Ćiki pretpostavljala (znajući ih u dušu) da će njene kolegice, ujedno velike prijateljice nešto zasigurno smisliti za njen rođendan na svoj osebujan način, ipak je bila iznenađena i dirnuta ovom akcijom.

Nije tu kraj

Poklon je, osim spomenutog opipljivog, potrošnog dijela uključivao i jedan, svevremenski. Naime, svaka Žvrkica je napisala na papir prigodnu, emotivnu čestitku, a potom se fotografirala. Fotografije su objedinjene u originalni, vrlo dirljiv foto album kojeg su objavile na njihovom Facebook profilu.

Svaka poruka sadržavala je osobni pečat. Žvrkice su se prisjetile zajedničkih trenutaka i šaljivih anegdota, uspjeha, zahvalile su Ćiki na desetljećima dugoj potpori, prijateljstvu, na ulozi ramena za plakanje i riječima utjehe kad je nekome bilo najteže, na nesebičnom trudu, na tome što je bila kamen temeljac i stup oslonac njihovom klubu. Teško je izdvojiti neke od njih jer svaka ima svoje duboko značenje. Mogli bismo zapravo kratko reći da su sve Žvrkice počašćene što je Ćiki dio njihovih života, a ne sumnjamo da to mišljenje dijeli i cijeli Trogir čijoj je sportskoj povijesti ova velikanka udarila neizbrisiv osobni pečat.

Za kraj, čestitkama i zahvalama jedinoj i neponovljivoj Ćiki pridružujemo se i mi, uz posudbu poruke jedne od Žvrkica da neka „kao i Hajduk, i ona živi vječno“. Čestitamo naravno i svim Žvrkicama kako na njihovom dosadašnjem radu i sportskim uspjesima tako i na ovoj lijepoj, prijateljskoj gesti koja nam svima može poslužiti kao primjer timskog rada, međusobnog poštivanja, čime nastaju priče za sva vremena, veće i od nas samih.

Za Gradski radio Trogir Žvrkica Hajdi Katinac …

Prolistajte fotoalbum!

ZADNJE OBJAVE

Marina Vujčić nova je ravnateljica Drame Hrvatskog narodnog kazališta Split

Marina Vujčić nova je ravnateljica Drame Hrvatskog narodnog kazališta Split, odlučilo je Kazališno vijeće splitske nacionalne kazališne kuće na svojoj današnjoj sjednici. Vijeće je...

Hvala svima koji su pristupili akciji!

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi DDK TROGIR, GDCK TROGIR I TRANSFUZIJE SPLIT održana je jučer na Batariji, dakako uz sve preporučene mjere zaštite....

CAMBI. I ROKO OVOG BOŽIĆA STAVLJAJU TOČKU NA SVE PORAZE 2020. GODINE

Nakon što su ove godine predstavili novo ime, imidž i glazbeni identitet u duetima s Giulianom i Nenom Belanom, CAMBI. se vraćaju...

Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije traži hitnu reakciju Vlade u donošenju novih mjera pomoći za ugostitelje

Priopćenje Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije u svezi najavljenih mjera zatvaranja ugostiteljskih objekata u RH do Badnjaka prenosimo u cijelosti.

U Trogiru održano 1. kolo Kupa Hrvatske u ritmičkoj gimnastici – Regija Jug

Rusulice su prošlog vikenda, koroni usprkos i pod epidemiološkim mjerama, organizirale 1. kolo Kupa Hrvatske u ritmičkoj gimnastici - Regija Jug  Na ovom natjecanju sudjelovalo...