19 C
Trogir
Subota, 24 rujna, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRPU splitsko-dalmatinska: 11 osoba nije se pridržavalo mjere samoizolacije

PU splitsko-dalmatinska: 11 osoba nije se pridržavalo mjere samoizolacije

Policija skreće pozornost građanima: kada svjedočite protupravnim ponašanjima važno je ODMAH pozvati policiju na besplatni broj 192


Jučer tijekom večeri, a nakon što je objavljena snimka narušavanja javnog red i mira i sukoba muškaraca ispred trgovine u Držićevoj ulici u Splitu, započeto je kriminalističko istraživanje događaja. Do ovog trenutka policija je utvrdila identitet jednog muškarca koji je doveden u službene prostorije radi obavljanja razgovora, a u tijeku je traganje za ostalim sudionicima događaja. Policija ovim putem još jednom skreće pozornost građanima da je u ovakvim ili sličnim situacijama kada svjedočite protupravnim ponašanjima važno ODMAH pozvati policiju na besplatni broj 192 jer će tada biti u mogućnosti odmah doći na mjesto događaja, spriječiti daljnja protupravna ponašanja i započeti poduzimati mjere i radnje iz nadležnosti policije.   

Nadzor i provođenje odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske 

„U posljednja 24 sata policijski službenici su obavili 283 provjere vezano uz samoizolaciju, te su na području PU splitsko-dalmatinske utvrdili kako se u tom vremenu 11 osoba nije pridržavalo mjere samoizolacije. U odnosu na nazor i provedbu odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta u protekla 24 sata 152 osobe koje su pristupile policijskoj kontroli prilikom ulaza u gradove nisu imali propusnice. Jučer i jutros, osim u terminima dolaska i odlaska građana na posao u Split, nismo evidentirali veće gužve niti duža čekanja na punktovima. Zasluga je to i vozača koji prate upute i savjete policijskih službenika, pripreme osobno iskaznicu i propusnicu prije dolaska na punkt, na čemu im još jednom zahvaljujemo. Mjere nacionalnog Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske donesene su u cilju sprječavanja širenja bolesti, pa Vas još jednom podsjećamo na potrebu da se striktno pridržavate navedenih odluka posebno Odluka o stavljaju izvan uporabe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta, Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, te Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta“, izjavila je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.

ZADNJE OBJAVE