8 C
Trogir
Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRPrvi dan Dalmatinko Cupa: Puno golova i lijepih poteza, Hajduk dominirao u...

Prvi dan Dalmatinko Cupa: Puno golova i lijepih poteza, Hajduk dominirao u svim kategorijama

Počelo je sedmo izdanje Dalmatinko Cupa, jednog od najvećih nogometnih turnira za djecu u jugoistočnoj Europi. Ove godine sudjeluje više od tri tisuće sportaša iz trinaest zemalja, a utakmice se odigravaju u Splitu, Stobreču, Solinu, Kaštelima i Trogiru.

Natjecanje je započelo utakmicom U11 kategorije između GOŠK-a iz Kaštel Gomilice i Croatije iz Zmijavaca, a pobjeda je pripala Croatiji rezultatom 2:0, koja je u istoj skupini remizirala s FC Astanom iz Kazakhstana rezultatom 1:1.

U ostalim susretima i uzrasnim kategorijama generacija od U8 do U15 odigrane su odlične utakmice, a mlađe sekcije Hajduka apsolutno su izdominirale konkurenciju u prvom danu odigravanja turnira. U kategoriji U12 rutinski su pobijedili kazakhstanski FC Atyrau rezultatom 5:0 te u istoj kategoriji albanski FC Shkodra 3:0.

Hajduk je i u uzrasnoj kategoriji U10 pobijedio ekipu Domžala 2:0, dok je u U8 kategoriji s visokih 6:1 slavio protiv ekipe ŠF Derby. Dinamo Zagreb je također dominantno izborio pobjedu protiv ekipe NK Union rezultatom 9:2 u kategoriji U9.

Treba spomenuti i nogometašice ŽNK Hajduk koje su u kategoriji U15 slavile protiv suparnica iz ŽNK Donat 1:0, dok su protiv istog kluba izgubile 3:0 u kategoriji U13.

Prvi dan turnira protekao je u sportskom i natjecateljskom duhu s pregršt dobrih poteza i golova, a već danas slijedi nastavak. Turnir završava u nedjelju 5. lipnja, a sve rezultate u stvarnom vremenu možete pratiti na linku web stranice turnira https://dalmatinko.hr/raspored-utakmica-2022-2/?lang=en

ZADNJE OBJAVE