25 C
Trogir
Petak, 12 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTIPrva zaražena osoba ima prebivalište na području Marine ali ista tu ne...

Prva zaražena osoba ima prebivalište na području Marine ali ista tu ne živi

Na dan 1.4.2020. ukupno je 128 osoba zaraženo koronavirusom na području Splitsko-dalmatinske županije


Eskalirala je jučer situacija u Splitu, na području Splitsko-dalmatinske županije zabilježeno je 29 novih slučajeva zaraze u jednom danu, i to iz Splita 14 osoba, Solina 6 osoba, Dugopolja 3 osobe, Marine 1 osoba, Hrvaca 1 osoba, Dugog Rata 1 osoba, Makarske 1 osoba, Imotskog 1 osoba i Kaštela 1 osoba, priopćio je Stožer. Uglavnom se radi o oboljelim osobama u samoizolaciji koji su bili u kontaktu s prije potvrđeno oboljelima.

Od ukupnog broja zaraženih 33 su zdravstvena djelatnika, od kojih sa Zavoda za hitnu medicinu 7, NZJZ 3, Doma zdravlja 1, KBC-a Split 5, privatnih ljekarni 1, privatnih stomatologa 15 i privatnih specijalističkih ordinacija 1. 146 zdravstvenih djelatnika nalazi se u samoizolaciji, a u karanteni hotela Zagreb je 8 osoba. U Splitsko-dalmatinskoj županiji u samoizolaciji se nalazi 2430 osoba.

Osoba ima prebivalište na području Marine ali ista tu ne živi

Nastavno na obavijest o prvoj osobi zaraženoj virusom COVID-19 na području Marine oglasila se zamjenica načelnika Katarina Kazoti Jerković.

“Stožer civilne zaštite je potvrdio da se radi o osobi koja ima prebivalište na području općine Marina ali ista tu ne živi. Kako doznajemo na samom području općine Marina više osoba se nalazi u samoizolaciji te su iste pod nadzorom. Stožer i dalje apelira da se poštuju sve mjere, da se ponašamo odgovorno i ostanemo kući”, kazala je Kazoti Jerković.

ZADNJE OBJAVE