19 C
Trogir
Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRProvjerili smo kako od danas rade knjižnica i muzej

Provjerili smo kako od danas rade knjižnica i muzej

Od danas, 27. travnja (ponedjeljak) kreče popuštanje mjera za sprečavanje suzbijanja epidemije u tri faze. U prvoj se otvaraju sve trgovine, osim onih u trgovačkim centrima. Otvaraju se i uslužne djelatnosti u kojima nema bliskih kontakata (krojači, izrada ključeva…). Uvodi se javni gradski i prigradski prijevoz. Otvaraju se kina, knjižnice, muzeji, omogućuju se treninzi za sportaše prve i druge kategorije te se omogućuje provedba državnih stručnih ispita za prioritetne grupe.

Provjerili smo na koji način funkcioniraju Gradska knjižnica Trogir i Muzej Grada Trogira, a obje ravnateljice kazale su nam da će tijekom rada provoditi cijeli niz preporuka, kako bi zaštitili od zaraze i korisnike i djelatnike.

Rad s korisnicima Gradske knjižnice Trogir za sada ograničen je samo na razduživanje građe

-Gradska knjižnica radit će s korisnicima od 8 do 14 sati i to za vraćanje knjiga i higijensku pripremu knjiga za novu posudbu. Rad s korisnicima za sada ograničen je samo na razduživanje građe.
Za svu knjižnu i neknjižnu građu koja je posuđena u 2020.g. Zakasnine se ne naplaćuju do 1. lipnja 2020.
Subotom Knjižnica neće raditi. Rezervaciju novih naslova možete obaviti telefonski na broj 882-949, na e-mail info@gkt.hr i facebook Gradske knjižnice Trogir. Sve vas pozdravljamo i veselimo se novim susretima, kazala je ravnateljica GK Trogir Sanda Marlais Buble, prof.

Ravnateljica GK Trogir Sanda Marlais Buble za Gradski radio Trogir…

Muzej Grada Trogira je nakon mjesec dana rada od kuće ponovno počeo raditi iz uredskih prostorija

-Okupili smo se i radimo tako da je svaka zaposlenica u svom uredu. Nažalost još nismo spremni za posjetitelje iz nekoliko razloga. Ubrzo nastavljamo s radovima na uređenju prizemnog izložbenog dijela muzeja, a isto tako u dvorišnom dijelu je unesen sarkofag kojeg treba izmjestiti. Kada otvorimo muzej za posjetitelje pridržavat ćemo se mjera koje određuje Ministarstvo kulture, kazala je dr. sc. Fani Celio Cega, ravnateljica MG Trogira.

Ravnateljica MG Trogira Fani Celio Cega za Gradski radio Trogir…

ZADNJE OBJAVE