20 C
Trogir
Nedjelja, 25 rujna, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRProjekt „Moš ča oš“ i „Sajam mogućnosti“ na rivu privukli velik...

Projekt „Moš ča oš“ i „Sajam mogućnosti“ na rivu privukli velik broj posjetitelja

Trideset izlagača, predstavnika udruga, škola, klubova i društava prezentirali su 28.rujna na trogirskoj rivi svoje aktivnosti u okviru projekta OŠ Petar Berislavić „Moš ča oš“, koji se  i ove godine provodi na području Trogira i Okruga Gornjeg . 

Ravnateljica škole Edita Bratinčević i koordinatorica projekta učiteljica Sandra Mrčela zadovoljne su realizacijom projekta koji za cilj ima poticanje učenika na uključivanje u sportske, kulturne, obrazovne i volonterske programe, a sudeći po broju odazvanih učenika i djece predškolske dobi, realiziran je u cijelosti.

Ravnateljica Bratinčević je ovom prilikom zahvalila svima koji su sudjelovali realizaciji projekta  i najavila još iznenađenja za iduću godinu.

U okviru spomenutog projekta održan je  i „Sajam mogućnosti”  kojeg provodi PP Trogir u suradnji s Gradom Trogirom i Osnovnom  školom Petar Berislavić.  

Na sajmu je prezentirano Hrvatsko vojno učilište Franjo Tuđman, Eskadrila transportnih helikoptera ZB Divulje, timovi hitne   medicinske službe,  vatrogasci, Hrvatska gorska služba spašavanja, a najmlađe je najviše razveselio trenutak kada je MUP-ov helikopter sletio ispred kule Kamerlengo, a helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva nekoliko puta  preletio nad rivom .

Građanima su se predstavili i različiti rodovi policije, a moglo se razgledati i službeno policijsko plovilo, upoznati s radom službenog psa za detekciju eksploziva i opremom interventne jedinice policije. Na taj način, u kontaktu s građanima, obilježen je i Dan policije i blagdan Svetog Mihovila,  a čestitke svim kolegama i kolegicama uputio je načelnik PP Trogir Marko Doljanin. 

Podsjetimo, 3. listopada  od 9 do 11 sati  projekt „Moš ča oš“ realizirat će se u  PŠ Okrug Gornji.  

Foto:IRM i PP Trogir 

{gallery}skola15{/gallery}

ZADNJE OBJAVE