37 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRProjekt „Konj moj prijatelj“ nastavlja s radom

Projekt „Konj moj prijatelj“ nastavlja s radom

Ovo je hvale vrijedan projekt udruge TOMS zahvaljujući kojem se iznimno doprinosi kvaliteti života djece s poteškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom. Stoga će Grad Trogir i nadalje biti partner ovoj udruzi u svim njezinim projektima, kazao je gradonačelnik Ante Bilić koji je sa zamjenicima Ružom Kovačević Bilić i Viktorom Novakom u nedjelju došao podržati nastavak projekta “Konj moj prijatelj”. 

-Nećemo stati na ovome, još više ćemo usavršiti ovaj projekt jedini u ovom dijelu Dalmacije koji je zaživio 2014. godine, a zbog tehničkih problema je imao jednogodišnju stanku, kazao je predsjednik udruge TOMS Ivica Bašić zahvalivši svima koji su pomogli da projekt nastavi s radom. 

Posebne zahvale je uputio dopredsjedniku udruge Stjepku Petriću, voditelju i inicijatoru projekta,  koordinatorici Ani Jajić te svim roditeljima, volonterima i naravno djeci sa čijih lica osmijeh ne silazi kada ugledaju šest godina staru kobilu Kimi koja ih s velikom pažnjom i strpljenjem polako nosi na svojim leđima.

Zajedno s dopredsjednikom Petrićem, Bašić je zahvalio obitelji koja je darovala konja, obitelji koja je pomogla da se uredi nastamba, volonterima, roditeljima, Apartmanima Medena, Brodotrogiru, Udruzi HVIDRA Trogir, Zagori Promet, gradonačelniku Trogira i čelnicima susjednih Općima Okrug, Seget i Marina, jer kako je  rekao samo uz podršku cijele lokalne zajednice projekt terapijskog jahanja u Trogiru može opstati.

-Trenutačno imamo 30 korisnika s različitim dijagnozama, a samo je deset volontera koji ostavljaju srce na terenu kako bi im pomogli. Zasigurno će se broj korisnika povećavati, stoga pozivamo sve drage ljude koji nam žele pomoći da se uključe u rad projekta, kazala je koordinatorica ujedno i volonterka Ana Jajić, koja nije krila suze radosnice što djeca, a i odrasli ponovo imaju svog prijatelja za terapijsko jahanje i za uživanje u zajedničkim trenucima. 

Ozarena lica djece kada ugledaju Kimi govore više od i jedne riječi, ističe Jajić.

– Za vrijeme jednogodišnje stanke imali smo nebrojeno poziva od roditelja i korisnika što pokazuje koliko je ovaj projekt uspješan i koliko doprinosi kvaliteti života djece s poteškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom, kazao je Stjepko Petrić ističući kako će on i svi uključeni u projekt dati sve od sebe kako bi korisnici kontinuirano imali „Konja za prijatelja“. 

– Već smo bili uključeni u ovaj projekt i kod djece smo vidjeli znatne pozitivne promjene. Sada na zadovoljstvo svih nas ovaj projekt nastavlja s radom, kazali su roditelji djece korisnika ovog nadasve korisnog projekta.  

Foto:IRM

{gallery}konj01{/gallery}

ZADNJE OBJAVE