21 C
Trogir
NaslovnicaKULTURAPriredba „Vrime je o'Božića“ u izvedbi učenika OŠ Petar Berislavić

Priredba „Vrime je o’Božića“ u izvedbi učenika OŠ Petar Berislavić

Učenici OŠ ‘Petar Berislavić’ još jednom su pokazali koliko vole i njeguju trogirsku cakavicu u edukativno-zabavnom programu „Vrime je o’Božića“  kojeg su priredili u utorak, u trogirskom Vatrogasnom domu.

 Podršku im je dala ravnateljica Edita Bratinčević koja je naglasila kako očuvanje starog govora ima veliku važnost za buduće naraštaje. Tom prilikom je zahvalila svim djelatnicima koji  nesebično rade s djecom kako bi se sačuvala trogirska cakavica.  

-Želja nam je njegovati duh jednog mjesta i njegovih stanovnika. Zahvaliti im na svemu. Sve blago, jezično, kulturno, kulinarsko, materijalno i vjersko ogledalo se u iznimnoj posvećenosti obitelji, djeci, toplini doma, odgoju i moralnim vrijednostima usađenim od malena. Sve to potaklo nas je da ovom posebnom večeri zahvalimo generacijama koje su ovdje živjele, stvarale i izgradile svojim radom i trudom sve što danas u ovom gradu vidimo, kazala je Bratinčević. 

U programu su, izvodeći scenske prikaze i recitacije,  sudjelovali učenici 2.b,3.b, razreda čije su učiteljica Mihaele Russo i Mirela Medić te učenici 5.c,6.c,8.c i 8.d razreda čije su mentorice profesorice Ana Zelalija, Ivana Bilić, Sunčica Dukan i Anita Stanković.

Program su nastupima obogatili školski zbor, KUD Kvadrilja, Ženska klapa Stivanja i učiteljica u mirovini Vanja Aranza. Za uljepšavanje scene i izradu plakata zaslužni su profersor Krešimir Peraga i psihologinja  Ana Jerković.

Priredba je imala i humanitarni karakter.  Naime, organizirana je prodaja tradicionalnih trogirskih kolača , a sav prihod od prodaje namijenjen je djeci u Ruandi kako bi imali sretan i radostan Božić. Podsjetimo, OŠ Petar Berislavić već dugi niz godina surađuje s don Dankom Litrićem koji je u Ruandi misionar punih 30 godina. 

Foto:OŠ Petar Berislavić  

{gallery}priredba02{/gallery}

ZADNJE OBJAVE