18 C
Trogir
Četvrtak, 21 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRPrima se minimalac, ali bolje i on nego ruke u džepovima

Prima se minimalac, ali bolje i on nego ruke u džepovima

Grad Trogir raspisao je JAVNI POZIV za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima čime je iskazao interes i potrebu za zapošljavanjem deset osoba u trajanju od šest mjeseci u punom radnom vremenu. Sredstva za financiranje osigurao je Hrvatski zavod za zapošljavanje. Na natječaj su se mogle prijaviti dugotrajno nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom, one u nepovoljnom položaju na tržištu rada i mlade osobe.

Iako postoje oni koji, unatoč nezaposlenosti, nisu spremni raditi za minimalac, s druge strane mnogi su zahvalni na ukazanoj prilici i mogućnosti da s nečim korisnim ispune svoje dane. Mladenka Rožić i Silvana Medić dvije su gospođe koje su posao dobile zahvaljujući spomenutom programu.

-Prezadovoljna sam. Pola godine ću biti zauzeta i neće mi biti dosadno. Posao nije naročito težak. Prima se minimalac, ali bolje i on nego ruke u džepovima. Zatekli ste nas u parku Fortin gdje radimo oko cvijeća i mogu vam reći kako je lijepo biti na čistom zraku. Trebat će izdržati zimu, no mediteranska nije toliko hladna na otvorenom. Zahvaljujem Gradu Trogiru na ukazanom povjerenju, kazala nam je Mladenka Rožić.

-Radila sam i 2017. na javnim radovima. Subote, nedjelje, praznike i kad je kiša ne radimo. U svakom slučaju, sve je bolje nego stati doma, kaže Silvana Medić.

Piše: AL

Foto: IRM

ZADNJE OBJAVE