9 C
Trogir
Utorak, 29 studenoga, 2022
NaslovnicaKULTURAPrijatelji šansone trogirsku publiku proveli Pjesmom kroz Europu

Prijatelji šansone trogirsku publiku proveli Pjesmom kroz Europu

Prijatelji šansone proveli su u utorak Trogirane “Pjesmom kroz Europu”.

Prigodnim koncertom tako je u Galeriji Cate Dujšin Ribar obilježen Dan Europe, koji je inače prilika za brojne aktivnosti i festivale diljem Europe.

Program su u ime organizatora najavili zamjenik gradonačelnika Radovan Slade-Šilović i predsjednica Udruge Prokultura – Split dr. sc. Nansi Ivanišević.

Uz Anu Opačak i Kristinu Nuić-Prka nastupile su Julijana Vujanović , Katarina Vučić i Ivona Mandić, uz glazbenu pratnju maestra Jurice Karuze, a kako bi se ukazalo na ljepotu različitih jezika i važnost očuvanja kulturne raznolikosti, pjesme su  izvedene na hrvatskom, francuskom, engleskom, talijanskom i njemačkom jeziku. 

-Poslali smo poruku Europi u ovoj divnoj glazbenoj večeri i prekrasnim pjesmama obilježili Dan Europe, kazao je zamjenik gradonačelnika Slade-Šilović.

-Počašćeni smo što smo na ovom predivnom mjestu imali priliku održati koncert. Ovi predivni zvuci šansone naišli su na odličan prijem kod  trogirske publike, Trogir osjeća našu glazbu, a mi osjećamo Trogir, kazala je dr.sc. Ivanišević.  

Foto:IRM

{gallery}opacak{/gallery}

 

ZADNJE OBJAVE