15 C
Trogir
Četvrtak, 21 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRPreživjet ćemo i ovu krizu i izaći iz nje jači i pametniji

Preživjet ćemo i ovu krizu i izaći iz nje jači i pametniji

Gost emisije „Dobar dan“ Gradskog radija Trogir održane u srijedu, 6. svibnja bio je trogirski gradonačelnik Ante Bilić. Središnja tema razgovora bile su mjere koje je Grad Trogir donio za ublažavanje posljedica krize izazvane pandemijom koronavirusa te investicije koje su u tijeku.

-Trogir je relativno dobro prošao u zdravstvenom smislu, a sada nam svima slijedi rad i borba da zadržimo i ekonomsku aktivnost. Ljudi ne mogu živjeti bez rada i plaće. Lako nije, ali borimo se. Prilagođavat ćemo se daljnjem razvoju situacije i već radimo projekcije za četiri do pet vrsta mogućih scenarija koje možemo očekivati. Za sada funkcioniranje grada nije u pitanju. Malo tko u ovom trenutku može znati hoće li biti novog vala na jesen i što će biti s turističkom sezonom. Uvjeren sam da ćemo ovu krizu svi zajedno prebroditi i iz nje izaći još jači. Ovo je prilika da se reformiramo i neke usluge građanima pojednostavnimo, kazao je gradonačelnik Bilić.

-Što se tiče Trogir Holdinga, sigurno da je najveći šok i pad prihoda upravo u toj našoj komunalnoj tvrtki. Ono što građani ne znaju jest da gradske firme nemaju pravo na ovu potporu od 4 tisuće kuna po djelatniku. Smatram da je to izrazito nepravedna odluka Vlade jer je pad prometa i privatniku i gradskoj firmi jednak. Ne znam zašto bi vrijednije bilo radno mjesto u nekoj privatnoj komunalnoj tvrtki koja u susjednim gradovima i općinama skuplja otpad nego u gradskim tvrtkama. Sigurno je da će grad stajati iza svoje tvrtke koliko može, dodao je.

-Posebno su me mučile neisplaćene uskrsnice za umirovljenike. Zbog Zakona o zaštiti osobnih podataka ne možete dobiti od mirovinskog njihove brojeve tekućih računa na koje bi se mogla izvršiti uplata što je još jedna nelogičnost. Čim se popuste epidemiološke mjere, krenut ćemo s isplatom. Socijalna davanja sigurno nećemo dirati i umanjivati, zaključuje Bilić.

-Trogir je preživio dvije tisuće godina, a bilo je i težih vremena. Preživjet ćemo i ovu krizu i izaći iz nje jači i pametniji, optimistično za kraj naglašava gradonačelnik Ante Bilić.

Poslušajte tonski zapis emisije urednice i voditeljice Gordane Dragan…

Piše: AL

ZADNJE OBJAVE