24 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRPrezentacija projekta „ECOEU – The European Ecology Protection Twinning Project „

Prezentacija projekta „ECOEU – The European Ecology Protection Twinning Project „

Grad Trogir dobitnik je sredstava iz EU fondova za realizaciju međunarodnog projekta pod nazivom „ECOEU – The European Ecology Protection Twinning Project „.  

Prezentacija istog održana je u Gradskoj vijećnici, 21. veljače, na kojoj su sudjelovali predstavnici brojnih ustanova i udruga Grada Trogira, uz nazočnost dvojice zamjenika gradonačelnika Radovana Slade-Šilovića i Filipa Anđelića te pročelnice Odjela za EU fondove i gospodarski razvoj Patricije Pavlov.

Projekt je prezentirao Vjenceslav Pejša iz Odjela za EU fondove i gospodarski razvoj Grada Trogira, i tim povodom je pojasnio kako je Grad Trogir izradio i aplicirao projekt na EU fondove u rujnu prošle godine te je nakon postupka evaluacije objavljeno da je navedeni projekt među 5 najbolje rangiranih projekata od preko 500 apliciranih projekata širom Europe.

 ECOEU projekt se financira sredstvima iz Programa Europa za Građane, a posvećen je prilikama i izazovima u managementu i zaštiti okoliša, podizanju znanja i svijesti o važnosti očuvanja okoliša, te aktivnom uključivanju građana u upravljanje i procese donošenja odluka, rekao je Pejša te se osvrnuo na način realizacije projekta čiji je nositelj Grad Trogir, a koji će organizirati međunarodni kongres na kojem će sudjelovati preko 300 sudionika iz 10-ak Europskih Gradova.

Foto: IRM

{gallery}pejsa3{/gallery}

ZADNJE OBJAVE