19.2 C
Trogir
Četvrtak, 1 listopada, 2020
Naslovnica VIJESTI POLITIKA Premijer Plenković u Trogiru: " Vjerujem u pobjedu Ivice Baturine"

Premijer Plenković u Trogiru: ” Vjerujem u pobjedu Ivice Baturine”

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković posjetio je u petak poslijepodne Trogir kako bi još jednom, dva dana uoči velikog izbornog finala, dao potporu Ivici Baturinu koji će se u drugom krugu sučeliti sa SDP- ovim kandidatom Antom Bilićem. Premijer je, u društvu ministara Davora Ive Stiera, Damira Krstičevića​ i Gorana Matića, prošetao gradskim ulicama i rivom, pozdravio se i fotografirao s građanima, popio kavu u obližnjem kafiću nakon čega je otišao u Split koji će, kao i Trogir, dobiti gradonačelnika u drugom krugu.

Plenković je u izjavi za Trogirski portal rekao kako Baturinina pobjeda  nije upitna jer osam mandata u Gradskom vijeću, koliko je HDZ utržio u prvom krugu, potvrđuju da je stranka iznjedrila i kvalitetnog gradonačelničkog kandidata i kvalitetan izborni program koji su birači honorirali.

-Uoči drugog kruga izbora zadovoljstvo mi je dati potporu našem Ivici Baturini, ali i čestitati trogirskom HDZ- u na osam osvojenih mandata što je temelj za pobjedu u drugom krugu. Program, koji su kolega Baturina i trogirski HDZ predstavili građanima, kvalitetan je i kao takav od birača i prepoznat jer obuhvaća i nudi rješenja za razvoj grada, počevši od prometne do društvene infrastrukture, kazao je Plenković.

Dodao je kako Trogir ima veliki razvojni potencijal pri čemu  je  posebno istaknuo​ turizam kao nositelja gospodarskih aktivnosti te kulturnu baštinu koju smo dobili u naslijeđe i prema kojoj moramo biti odgovorni i odnositi se s poštovanjem.

– Sve to sadržano je u izbornom programu HDZ-a, koji je obuhvatio i teme poput izvlačenja novca iz europskih fondova te prometnog povezivanja i infrastrukture. Vjerujem da će birači u nedjelju potvrditi da su  Baturina i HDZ najbolji izbor za Trogir, poručio je Plenković u društvu kojeg  je bio još jedan HDZ-ovac koji u nedjelju igra finalnu izbornu  utakmicu.

Blaženko Boban, kandidat za splitsko-dalmatinskog župana, u drugi krug ulazi s 20 posto prednosti u odnosu na mostovca Mira Bulja i njegova pobjeda, podvukao je Plenković, više je nego izvjesna. Iako je zadnjih dana podnosio Buljove političke udarce, pa i uvrede na osobnoj razini, Boban se nije dao uvući u populističko kolo kojem bi tempo davao upravo njegov protukandidat. Umjesto odgovora na Buljove teške optužbe, koje je ovaj neki dan  izrekao upravo u Trogiru,  samo je poručio da očekuje pobjedu te da će  njegov izbor za župana ujedno biti i poruka građana što misle o njegovu protukandidatu. 

Nakon Trogira, premijer i ministri otišli su u Split kako bi dali potporu Andri Krstuloviću Opari koji se za gradonačelnički mandat nadmeće sa Željkom Kerumom.

U ponoć nastupa izborna šutnja tijekom koje je zabranjena promidžba i procjena izbornih rezultata, a trajat će do nedjelje u 19 sati kad se zatvaraju birališta. Tko će biti novi gradonačelnik Trogira doznat ćemo oko 21 sat kad se očekuje objava prvih neslužbenih rezultata.

ZADNJE OBJAVE

RUKOMET : U subotu Trogir – Zadar

Rukometaši Trogira ovaj vikend u okviru 2.kola Prve HRL-Jug na svom parketu dočekuju momčad Zadra 1954. Nakon poraza u derbiju u Kaštelima, Trogirani imaju šansu...

NOVI USPJESI TROGIRSKIH RUKOMETAŠICA: Ema Karabatić proglašena najboljom igračicom turnira Sv. Mihovil u Dugopolju

Nakon završenog Kairos cup-a u Trogiru, ŽRK Trogir 58 je nastavio s turnirima u mlađim kategorijama gdje je proteklog vikenda polučio dobre...

Erasmus+ projekt „Beyond the horizon“ spojio trogirske i češke učenike

SSŠ „Blaž Jurjev Trogiranin“ i srednja tehnička škola iz češkog grada Varnsdorfa partneri su na projektu Erasmus+ KA229 pod nazivom  „Beyond the...

Slaven Jurić za svoj rođendan poklanja “Ljubav”

Nakon singla "Ti i ja", koji je jako lijepo zaplovio radijskim eterom, Slaven je na svoj rođendan odlučio publici pokloniti Ljubav’’. Ovom...

OKRUŠKI RALLY: Bok uz bok mali Topolino i veliki Mercedes, Jaguar, Corvetta, Mustang

Ove subote, 3. listopada u organizaciji Kluba klasičnih automobila "SPLIT" održat će se "Okruški Rally" na relaciji Trogir – Okrug – Slatine....