27 C
Trogir
Petak, 12 kolovoza, 2022
NaslovnicaKULTURAPredstavljena knjiga Lubomira Radića „Trogir u međustranačkim političkim previranjima između dva svjetska...

Predstavljena knjiga Lubomira Radića „Trogir u međustranačkim političkim previranjima između dva svjetska rata“

Knjiga „Trogir u međustranačkim političkim previranjima između dva svjetska rata“, autora Ljubomira Radića predstavljena je 14. lipnja u Kneževom dvoru.

Ovaj vrijedan doprinos proučavanju trogirske povijesti 20. stoljeća objavljen je u nakladi ogranka Matice hrvatske u Trogiru. 

Knjigu su publici predstavili dr.sc. Danka Radić, predsjednica ogranka Matice hrvatske u Trogiru ujedno i ravnateljica Hrvatskog pomorskog muzeja Split te dr.sc Mladenko Domazet izvanredni profesor s Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu. U svom govoru posebno su istakli ilustrativni dio knjige kojeg čine razglednice Trogira iz razdoblja od početka 20. stoljeća do 2. svjetskog rata najavivši i skori broj časopisa Vartal Matice hrvatske, ogranak Trogir koji će tematski obrađivati Trogir od 1900. do 1950. godine. 

Izravan „dodir“ publike s tekstom omogućio je Marko Bakica čitajući odabrane dijelove knjige. U glazbenom dijelu programa nastupila je klapa Mindula iz Okruga Gornjeg. 

Knjiga je dostupna u ogranku Matice hrvatske Trogir po cijeni od 50 kuna.

Izvor: Ogranak Matice Hrvatske u Trogiru 

Foto: Snježana Mayer (Ogranak MH Trogir)

{gallery}radic2{/gallery}

ZADNJE OBJAVE