23 C
Trogir
NaslovnicaOstaloZABAVAPREDSTAVLJAN PROGRAM 52. TROGIRSKOG KULTURNOG LJETA

PREDSTAVLJAN PROGRAM 52. TROGIRSKOG KULTURNOG LJETA

U Salonu grada održana je ????? ???????????? na kojoj je predstavljen program 52. ?????????? ????????? ?????.

  • 52. Kulturno ljeto nudit će bogat program raznovrsnog karaktera od koncerata, festivala, predstava do izložbi i prezentacija. U srpanj ulazimo s koncertom Gibonnija u Kuli Kamerlengo. Svečano otvaranje održat će se na glavnom gradskom trgu nastupom Zagrebačke filharmonije. Orkestar stoljetne tradicije vrhunskog muziciranja promotor je glazbene umjetnosti diljem Hrvatske još od 1871., a nastup u Trogiru bit će pravi kulturni spektakl. 14. izdanje Međunarodnog Festivala klasične glazbe započinje 7. srpnja. Opera Selecta dovodi najbolje hrvatske i svjetske glazbenike do 22. srpnja koncertima na otvorenoj pozornici Kule Kamerlengo, Trgu Ivana Pavla II i u Kneževom dvoru. Nastupit će iznimni mladi hrvatski umjetnici: sopranistice Josipa Bilić i Neža Vasle, mezosopranistica Emilia Rukavina, tenor Filip Filipović i bariton Davor Nekjak, pijanistica Julija Gubajdulina. U okviru festivala 15. srpnja na glavnom gradskom trgu imat ćemo modnu reviju hrvatske dizajnerice Krie Design koja je prilikom nastupa Hrvatske turističke zajednice ove godine bila predstavljena na Expo-u u Dubaiu. Gala večer Opere Selecte održat će se 20. srpnja u Kuli Kamerlengo s premijernim gostovanjem sopranistice Olge Peretyatko i pijanista Matthiasa Samuila te švicarskog zbora Belper chor i gudačkog kvarteta Vortex strings. Cilj nam je ove godine dodatno aktivirati određene lokacije u Trogiru pa nas na gradskoj rivi 14. srpnja čeka veliki gratis koncert Tomislava Bralića i Klape Intrade. Pored ovog koncerta očekuje nas humanitarna akcija Vinskom cestom do humanosti i dobrote u organizaciji Udruge TOMS koja će se održati 29. srpnja, kazuje direktor TZ Trogir ????? ??????.
  • U srpnju, kolovozu i rujnu čeka nas serija predstava i kino projekcija počevši od predstave U malu je uša đava u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta Split koja će se održati 3. srpnja u Kuli Kamerlengo, zatim predstava Seks i glad u izvedbi Tarika Filipovića, Kakva ti je žena takav ti je život te predstava Dejt. U kolovozu slijede filmske projekcije Kina Mediteran – Udruge Festival Mediteranskog Filma Split koje će se održati u šest termina u Kuli Kamerlengo počevši od 13.8. do 1. rujna. Moondance festival se ove godine vraća u punom obimu 29. i 30. srpnja nastupom brojnih izvođača svjetske scene elektronske glazbe. Peto izdanje Kula Kula festivala u Kuli Kamerlengo održat će se od 4. do 6. kolovoza. Tijekom tri večeri festival nudi brojne koncerte naših zvijezda počevši od 4. kolovoza kada nastupaju Zorica Kondža i Jasna Zlokić, zatim 5. kolovoza Mort i Hladno pivo te dan poslije Silente i S.A.R.S., naglašava.
  • Ove godine vraćamo manifestacije i događanja na naše otoke pa će se tako kroz srpanj i kolovoz održati brojne ribarske fešte od koncerta Mi pivamo kako naši didi na Drveniku Malom do fešti na Drveniku Velom te tradicionalnom Zvizdom mora na Drveniku Malom. U Kuli Kamerlengo 23. kolovoza očekuje nas koncert Bajage. U sklopu 52. Kulturnog ljeta imat ćemo i brojne koncerte naših trogirskih udruga i glazbenika. Izdvajam koncert Trogirskih glazbenika u Dvorištu Muzeja grada 10. srpnja te koncerte u Katedrali, Kneževom dvoru i Parku Malarija. Klapa Trogir će nastupiti u Kneževom dvoru 28. srpnja i 1. rujna. U Kuli Kamerlengo 21. kolovoza održava se smotra veterana folklornih društava SDŽ uz nastup i Kulturno umjetničkog društva Kvadrilja, zaključuje ??????.

Foto: Dino Čaljkušić

ZADNJE OBJAVE