12 C
Trogir
Petak, 9 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKAPredsjednik okruškog HDZ-a Mario Jakšić: Bagi nas vraća u vrijeme mraka i...

Predsjednik okruškog HDZ-a Mario Jakšić: Bagi nas vraća u vrijeme mraka i barakaša!

U susret lokalnim izborima, do kojih su preostala dva i pol mjeseca, okruška politička pozornica postaje sve dinamičnija.

Aktualnom načelniku Okruga Ivici Radiću Bagiju, koji je još lani samouvjereno izjavio da izbore može izgubiti samo ako na njih ne izađe, oporbeni HDZ sučelit će neovisnu Aleksandru Makrić, stručnjakinju za financije i strukturne fondove.

Predsjednik okruškog HDZ-a Mario Jakšić rekao je za Trogirski portal da se aktualni načelnik, koji privodi kraju svoj drugi uzastopni mandat, ponaša kao da svijet počinje i završava s njim. Po njegovim riječima, načelnik zabranjuje oporbi korištenje općinskih prostora za održavanje prezentacija i stručnih skupova, no to isto pravilo, doneseno u formi proglasa, uporno krši kad su u pitanju političke aktivnosti njegove Nezavisne liste.

-Oporba se, kao u neka mračna prošla vremena, mora sastajati u privatnim kućama jer je načelnik izdao proglas po kojem je političkim strankama zabranjeno djelovanje u općinskim prostorijama. Svojim nedemokratskim ponašenjem vraća nas u u ono mračno vrijeme kad su se HDZ- ovci morali sastajati u baraci. Možda je opći dojam da nismo aktivni, ali vjerujte da jesmo. Osim medijske blokade, tu je i naš načelnik koji čini sve da nas ušutka i politički eutanazira, poručio je Jakšić.

Priznaje i da ga je prije osam godina, kad je Radić postao prvi neposredno izabrani načelnik te prosperitetne općine na zapadnoj strani Čiova, podupirao vjerujući da će ostvariti bar nešto od onih silnih obećanja kojima se tada razmetao, 

-Ono što je govorio 2009. i 2010. ne razlikuje se od ovoga što govori sada. Samo reciklira ista obećanja, a nigdje konkretnih djela. Naš je načelnik simpatičan i druželjubiv čovjek kad izađe među ljude, ali oni su ga provalili. A kako i ne bi! Osam godina samo priča, baja i obećava, rekao je Jakšić spočitavajući načelniku da do danas nije riješio problem dječjeg vrtića.

Upitao ga je i što je napravio s turističkim i gospodarskim zonama osim što je proglasio da one postoje, poručivši i da je općina postala gnjezdo za uhljebljivanje članova načelnikove obitelji i Nezavisne liste. Načelnikov brat, kažu u HDZ-u,  zaposlen je u općinskoj tvrtki Rudej, a sina je uvalio u vatrogasno društvo i već je „dogurao“ do zapovjednika smjene. 

-Na reprezentaciju troši 150 000 kuna godišnje ili u prijevodu svaki dan jedno janje plus dvije boce vrhunskog vina. Pa svi znamo da naš načelnik voli ručati u restoranima, ali to se onda plaća iz svoga džepa, a ne iz općinske blagajne, naglašava Jakšić.

Uvjeren je i da Ivica Radić Bagi, za kojeg kaže da se petlja u sve, a ne razumije u ništa, broji zadnje tjedne načelničkog mandata te da će birači, umjesto „simpatične pričalice koja dijeli lažna obećanja“, izabrati pravu stručnjakinju, a to je njihova kandidatkinja Aleksandra Makrić. 

ZADNJE OBJAVE