28 C
Trogir
Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKAPredizborna groznica u Okrugu: Dvije žene na Bagija

Predizborna groznica u Okrugu: Dvije žene na Bagija

Aktualni načelnik Okruga Ivica Radić Bagi, koji kreće u izbornu utrku za treći uzastopni mandat, sučelit će se s dvije žene, HDZ-ovom Aleksandrom Makrić i HSP-ovom Danijelom Ševerdijom čiju su kandidaturu, osim pravaša, podržali i HSU te Nezavisna lista Dominika Matkovića. 

Iako su pregovarali o zajedničkom izlasku na izbore, HDZ se ipak na kraju odlučio za samostalan nastup dok je Matković u predizbornu koaliciju okupio pravaše i umirovljenike. Strategija je jednostavna. Radića će napasti u drugom krugu u kojem ga čeka jedna od njegovih dviju protukanditkinja, a ona, pak, može računati na glasove ujedinjene oporbe. 

-Cilj je da obje liste osvoje što više mandata u općinskom vijeću, a onda ćemo svi stati iza one kandidatkinje koja osigura ulazak u drugi krug. Vjerujem da će to biti naša Danijela Ševerdija, no uđe li u drugi krug HDZ-ova kandidatkinja naša će je koalicija podržati.  U svakom slučaju, siguran sam da Ivica Radić Bagi više neće biti načelnik Okruga, rekao je za Trogirski portal nositelj koalicijske liste i kandidat za donačelnika Dominik Matković. 

Po njegovim riječima, osam godina Radićeva načelnikovanja svelo se na floskule i obećanja o megalomanskim projektima kojima se razmeće pred svake izbore, a koji se nisu makli dalje od makete, kaže Matković, uvjeren da Okručani nisu naivni te da im načelnik po treći put ne može prodati maglu. 

Slično misle i u HDZ-u. I oni Radića prozivaju zbog obećanih, a nikad provedenih projekata pri čemu, uz netransparentno poslovanje općine i trošenje proračunskog novca, spominju i nepotizam. 

Što se tiče Radića koji se treći put kandidira za okruškog načelnika, na izbore izlazi sa svojom nezavisnom listom, čiji je i nositelj, a njegova kanditakinja za donačelničku dužnost bit će Bruna Dadić.  Uz nezavisnu listu Stipe Brkića, tu je još i SDP koji će istaknuti listu za općinsko vijeće, no budući da neće imati svog načelničkog kandidata, vjerojatno će podržati Radića s kojim dijele isto biračko tijelo. 

Ukratko, predizborna groznica pogodila je i ovo turističko mjesto na zapadnoj strani Čiova čiji proračun teži više od 21 milijun kuna. Tko će njime upravljati presudit će oko 4000 Okručana, koji će za dvadesetak dana odlučiti i kojeg će kandidata poslati u drugi krug. 

ZADNJE OBJAVE