23 C
Trogir
NaslovnicaKULTURAPredavanjima o Cati Dujšin Ribar zatvara se izložba "Uvijek sam išla iz...

Predavanjima o Cati Dujšin Ribar zatvara se izložba “Uvijek sam išla iz sebe i za sobom” u Muzeju grada Kaštela

U povodu zatvaranja izložbe slika Cate Dujšin Ribar “Uvijek sam išla iz sebe i za sobom”, u četvrtak, 22. ožujka 2018. godine, u 19:30 u polivalentnoj dvorani kaštela Vitturi održat će se dva veoma interesantna predavanja o životu i radu ove osebujne slikarice i poetese.

Kakva su bila razmišljanja Cate Dujšin Ribar o Parizu i Londonu 30-ih godina 20. stoljeća, o “njihovim” i “našim” ljudima, o umjetnicima koje je upoznala i o umjetnosti koju je vidjela, o njezinim osjećajima prema prvom suprugu, glumcu Dubravku Dujšinu, o važnosti estetike za nju  u svakodnevnom životu,  o ženskoj diplomatičnosti… moći ćete saznati u okviru predavanja Aleksandre Bilić Petričević i Mirele Duvnjak u Muzeju grada Kaštela u Kaštel Lukšiću.

Predavanje “Pisma Cate Dujšin Ribar” održat će Aleksandra Bilić Petričević, kustosica Muzeja grada Trogira i voditeljica Galerije Cate Dujšin Ribar, dok će Mirela Duvnjak, viša kustosica Muzeja grada Kaštela i autorica izložbe “Uvijek sam išla iz sebe i za sobom”, održati predavanje “Cata Dujšin Ribar – od konstruktivizma do slikarstva unutarnje nužnosti”.

Kustosice će svoja predavanja dopuniti raznim zanimljivostima iz života, fotografijama i reprodukcijama djela izvan trogirske zbirke  koja su ključna za razumijevanje opusa slikarice i poetese Cate Dujšin Ribar.

 

ZADNJE OBJAVE