22 C
Trogir
Subota, 13 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRPOLICIJSKA POSTAJA TROGIR PROVODI POJAČANE AKTIVNOSTI U PROMETU

POLICIJSKA POSTAJA TROGIR PROVODI POJAČANE AKTIVNOSTI U PROMETU

U cilju povećanja razine sigurnosti prometa na trogirskim cestama, policijski službenici Policijske postaje Trogir nastavljaju s provođenjem pojačanih aktivnosti nadzora prometa usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja. 

Posebno će se sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela. Sve su to prekršaji koji izazivaju prometne nesreće s najtežim posljedicama.

  • U kolovozu smo evidentirali povećan broj prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. Sredinom rujna smo započeli s pojačanim akcijama i do sada su bila 432 prekršaja, od čega 250 prekoračenja brzine i 143 nekorištenja sigurnosnog pojasa. Tu su i 39 prekršaja u koja spadaju vožnja pod utjecajem alkohola, korištenje mobitela u vožnji i nekorištenje zaštitne kacige. Jedan od ciljeva nam je podići korištenje sigurnosnog pojasa na 90 posto, a u ovom periodu ostvarili smo povećanje od 67 na 84 posto. U rujnu bilježimo smanjenje prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama za 23 posto u odnosu na petogodišnji prosjek. Napominjem svim sudionicima u prometu da se u Ulici kneza Trpimira nalazi kamera za nadzor brzine, a ograničenje je 50 kilometara na sat. Apeliram na sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila i znakove, da se pridržavaju ograničenja brzine i koriste sigurnosni pojas tijekom vožnje, kazuje pomoćnik načelnika za sigurnost cestovnog prometa Domagoj Lazić.

Foto: PP Trogir

ZADNJE OBJAVE