18 C
Trogir
Četvrtak, 21 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRPoželio bih svima da žive dostojanstveno kao što je živio sv. Ante

Poželio bih svima da žive dostojanstveno kao što je živio sv. Ante

Uz blagdan sv. Ivana, proslava sv. Ante se najviše ukorijenila na ovim prostorima. Fra Franjo Zelenika, predstojnik franjevačkog samostana na Dridu – Čiovo pojasnio nam je kako je predviđen ovogodišnji program.

-Za sv. Antu pripremamo se trodnevnicom od 10. do 12. lipnja. Voditelj je don Josip Mudronja, župnik u Marini. U 18:30 sati je krunica i litanije sv. Ante. U 19 sati je sveta misa i propovijed. Na sam blagdan 13. lipnja, svete mise su prije podne u 6, 7, 8, 9 i 10 sati te poslije podne u 17:30 sati nakon koje je blagoslov djece, cvijeća, mladih i obitelji. U 19 sati je svečana sveta misa uz blagoslov i čestitke svima koji slave imendan. Sveta ispovijed u samostanu je od 18:00 do 18:50 sati, a na sam blagdan od 5:45 do 11 i od 16:00 do 19 sati. Pozivam sve štovatelje da se pridržavaju svih pravila koja je odredilo ministarstvo, kazao je fra Franjo Zelenika.

Tradicija proslave blagdana sv. Ante u Trogiru je duga te mu hodočaste ne samo ljudi iz naše okolice, već i šire.

-Sv. Ante je popularan u cijelom svijetu pa tako i kod nas gdje ga najviše štuju žitelji iz okolice Trogira, posebno naše Zagore. Molim vjernike da pale samo svijeće iz samostana i to na svijećnjake ispred kipa. Poželio bih svima da žive dostojanstveno kao što je živio sv. Ante. To je jedini cilj života, ništa nismo donijeli na svijet niti ćemo ponijeti. Jednino što možemo je imati malo vjere, zaključio je fra Franjo Zelenika.

Poslušajte razgovor fra Franje Zelenike za Gradski radio Trogir …

Piše: AL

ZADNJE OBJAVE