19 C
Trogir
Subota, 24 rujna, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRPotpisivanje sporazuma o suradnji u projektu Plastic Smart Cities

Potpisivanje sporazuma o suradnji u projektu Plastic Smart Cities

Sporazum između izvršne direktorice Udruge Sunce Split Gabrijele Medunić-Orlić i trogirskog gradonačelnika Ante Bilića o suradnji u projektu Plastic Smart Cities bit će potpisan u petak, 30. listopada u 10:30 sati u Gradskoj vijećnici u Trogiru.

Potpisnik sporazuma i donator ovog projekta je međunarodna organizacija Worldwide Fund for Nature (WWF) – Mediterranean koja je pokrenula inicijativu Plastic Smart Cities kako bi motivirala gradove diljem svijeta na smanjenje zagađenja plastikom https://plasticsmartcities.org/

Udruga Sunce Split u suradnji s WWF Mediterranean ove je godine započela s provođenjem projekta Plastic Smart Cities Croatia u kojem kao partner sudjeluje jedna općina ili grad na moru, a koji bi provedbom projektnih aktivnosti doprinijeli smanjenju plastičnog otiska u različitim segmentima društvenog života lokalne zajednice te potaknuli upotrebu alternativnih rješenja za jednokratnu plastiku i poduzeli mjere za smanjenje dotoka plastike u prirodu do 2030.

Prvi grad koji je tijekom ovoga ljeta započeo s provođenjem mjera predviđenih projektom Plastic Smart Cities Croatia je Dubrovnik, a sada nam se pridružio i Trogir.

ZADNJE OBJAVE