27 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRPotpisan ugovor o otkupu Stanice za tehnički pregled u Planome između trogirske...

Potpisan ugovor o otkupu Stanice za tehnički pregled u Planome između trogirske komunalne tvrtke Dobrić d.o.o. i tvrtke Euroagram TIS d.o.o.

Nakon deset godina problema i gotovo devet godina blokade, napokon ćemo deblokirati gradsku imovinu vrijednu preko 60 milijuna kuna, rekao je gradonačelnik Bilić

U trogirskom gradskom salonu upriličen je potpis ugovora o otkupu Stanice za tehnički pregled u Planome,između trogirske komunalne tvrtke Dobrić d.o.o. i tvrtke Euroagram TIS d.o.o., u vrijednosti od 17.600.000 kuna. Radi se o iznimno važnom ugovoru za Trogir kojim se sanira velik dio duga tvrtke Dobrić d.o.o., odnosno rješava pitanje blokade društva te se stvaraju pretpostavke za normalno obavljanje komunalne djelatnosti na području grada Trogira. 

Potpisu ugovora prisustvovali su gradonačelnik Ante Bilić, predstavnik koncerna Agram i predsjednik uprave tvrtke Euroagram TIS d.o.o. Zdenko Vulić te direktorica tvrtke Dobrić d.o.o. Patricija Pavlov

-Na obostrano zadovoljstvo potpisujemo ovaj ugovor koji je iznimno važan za Trogir i Dobrić. Nakon deset godina problema i gotovo devet godina blokade napokon ćemo deblokirati gradsku imovinu vrijednu preko 60 milijuna kuna. Hvala svima koji su na ovome radili. Iako se ovo neće toliko primijetiti „iz vana“, uvelike će nam pomoći u funkcioniranju grada u budućnosti – rekao je gradonačelnik Bilić.

Nova Gradska uprava uložila je velike napore ne bi li se realiziralo ovo rješenje.

Puno je posla u proteklom periodu napravljeno da se tvrtka zaštiti od stečaja i da time sva njena vrijedna imovina ne ode na bubanj, i to zalaganjem svih, a prvenstveno Grada u posljednjih nekoliko mjeseci, kojemu se ovim putem zahvaljujem u ime Dobrića. Zahvaljujem se i kupcu koji je ponudio najbolju cijenu. Ovo nam je svima jedan lijep blagdanski dar. Vjerujem da će sada Dobrić odblokirati račun i podmiriti dospjele obveze i početi funkcionirati u bilo kojem obliku, o čemu će tek biti donesena odluka – rekla je direktorica tvrtke Dobrić d.o.o. Patricija Pavlov. 

U ime koncerna Agram, čiji su dio i tvrtka Euroagram TIS d.o.o. i tvrtka Eurodaus (dosadašnji i budući korisnik Stanice) govorio je Zdenko Vulić, predsjednik uprave Euroagrama. 

-Hvala svima na trudu i transparentnom odnosu. Ovim potpisom ugovora, koji je interes i zajednice i kupca, završen je jedan proces koji je dosta dugo trajao, ali osjećam ljudsku potrebu zahvaliti gradonačelniku na pristupu rješavanju ovog problema, ali i gospođi Pavlov. Zadovoljstvo nam je što ćemo nastaviti raditi u Planome. Hvala svima na dobroj volji i strpljenju te na zaključenju posla – istaknuo je Zdenko Vulić. 

500.000 od ukupnog iznosa je uplaćeno odmah, a ostatak će biti uplaćen do 16. siječnja 2018. godine. Postojale su dvije ponude ozbiljnih renomiranih kuća koje se bave djelatnošću tehničkih pregleda vozila, a tvrtka Euroagram Tis d.o.o. imala je najpovoljniju ponudu. 

Foto: IRM

 

 

ZADNJE OBJAVE