32 C
Trogir
Srijeda, 29 lipnja, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRPosjetite tradicionalni trogirski festival „Srednjovjekovni Trogir“

Posjetite tradicionalni trogirski festival „Srednjovjekovni Trogir“

Od 12. do 14.svibnja, šesti put po redu, u organizaciji Grada Trogira i Turističke zajednice Grada Trogira održava se u Trogiru, sada već tradicionalni srednjovjekovni festival, koji će ponovo oživjeti ulice i prostore stare gradske jezgre i odvesti nas u daleki srednji vijek.

Program festivala možete vidjeti na linkuSrednjovjekovni Trogir 

Inače, trogirski srednjovjekovni festival ima uporište u bogatoj srednjovjekovnoj povijesti Trogira koji je bio i ostao vječna inspiracija. Vraćamo se 600 godina u povijest, u vrijeme kada je ovaj grad, biser pod zaštitom UNESCO-a, bio jedan od najvećih kulturnih centara toga doba. Projekt „Srednjovjekovnog Trogira” zamišljen je na rekonstrukciji osnovnih društvenih čimbenika: trgovine i obrtništva, jela i pića, glazbe i plesa, običaja i vjerovanja, lakrdijaštva i zabave.

Grad sa svojom srednjovjekovnom jezgrom, idealna je kulisa svim događanjima koja će se u četiri dana manifestacije održavati na gradskim ulicama i unutar gradskih kulturnih znamenitosti. Tako će se po cijelom gradu održavati prezentacije starih srednjovjekovnih obrta, radionice umjetničkog stvaralaštva i viteških borbi, a plesači, pjevači, te razni drugi ulični zabavljači i lakrdijaši stvarati će dodatno posebnu srednjovjekovnu atmosferu u gradu.

Štandovi srednjovjekovnih zanata i proizvoda, kostimirani likovi, tradicionalna jela i pića, ulični zabavljači, te koncerti srednjovjekovne glazbe i viteške igre, posjetiteljima će nastojati približiti jedno razdoblje ljudske povijesti koje brojnim ljudima budi maštu, a pogotovo onim najmlađima. Ovaj sajam biti će održan u periodu 12. do 14.svibnja 2017., te je prigoda da se svi posjetitelji upoznaju sa ponudom sajma i kulturnim programom, u vrijeme turističke predsezone.

Okosnica festivala je bogati sajam SREDNJOVJEKOVNI TROGIR koji svaku godinu privlači sve veći broj izlagača i posjetitelja.

Pozivamo Vas da nam se i Vi priključite i tri dana uživate u duhu srednjega vijeka na ulicama i trgovima Trogira – grada kao vrijeme starog.

 

 

ZADNJE OBJAVE