34 C
Trogir
NaslovnicaKULTURAPosjetite kulturno-turističku manifestaciju ''Vridne ruke obale, zagore i škoja"

Posjetite kulturno-turističku manifestaciju ”Vridne ruke obale, zagore i škoja”

Kulturno-turistička manifestacija”Vridne ruke obale, zagore i škoja’ koja kroz sajamske i programske prezentacije, nastupe folklornih društava i ostalih kulturno-umjetničkih društava ističe bogatstvo tradicije i nematerijalne baštine, održat će se u Trogiru od 24. do 27. svibnja.

Glavni socio-kulturni cilj projekta je očuvanje lokalnih i autohtonih identiteta u današnjim uvjetima sve veće globalizacije.

Otvaranje će se upriličiti u petak, 25. svibnja uz prigodan program u kojem će se predstavi KUD-ovi iz Trogira i iz susjedne nam Bosne i Hercegovine.

Osim toga očekuju nas i gastro prezentacije te već tradicionalan izbor najboljeg trogirskog rafiola. Njihovu kvalitetu ocjenjivat će stručni žiri sastavljen od renomiranih nutricionista i gastronoma. Osim toga posjetitelji će moći vidjeti prezentacije tradicijske tehnike izrade uporabnih i umjetničkih suvenira.

U cilju poticanja obrtnika i proizvođača na izradu kvalitetnih i originalnih suvenira, ponovno će se od strane ocjenjivačkog suda sastavljenog od predstavnika udruženja obrtnika te istaknutih likovnih umjetnika nagrađivati i originalnost suvenira u sljedećim kategorijama:

– Najbolji uporabni suvenir 

– Najbolji umjetnički suvenir 

– Najbolji prehrambeni suvenir 

Pozivamo Vas da nam se i Vi priključite i četiri dana uživate u našoj bogatoj nematerijalnoj baštini. Vidimo se u Trogiru!

 Ovdje pogledajte PROGRAM

 

ZADNJE OBJAVE