18.5 C
Trogir
Srijeda, 23 rujna, 2020
Naslovnica KULTURA Posjetite izložbu „Anne Frank – povijest za sadašnjost“ u OŠ Majstora Radovana

Posjetite izložbu „Anne Frank – povijest za sadašnjost“ u OŠ Majstora Radovana

Izložba Anne Frank – povijest za sadašnjost besplatna je i otvorena za javnost: od 8. 3. do 9. 4. 2018. u prostorima Osnovne škole Majstora Radovana Trogir, gdje će se održavati i organizirani grupni posjeti za srednje i osnovne škole.

Izložba je ostvarena u sklopu projekta Povijest za svijest, a organizatori su Hrvatska edukacijska i razvojna mreža za evoluciju sporazumijevanja (HERMES) i Kuća Anne Frank iz Amsterdama. 

Cilj izložbe je motivirati publiku, a naročito mlade, da razmišljaju o Anni Frank i svijetu u kojemu je ona živjela, uključujući promišljanja o temama poput antisemitizma, diskriminacije i progona, no i o pozitivnim aspektima poput otpora takvom djelovanju. 

Zainteresirani roditelji i oni koji žele posjetiti izložbu mogu to učiniti u četvrtak, 22. ožujka i u ponedjeljak, 26. ožujka u sljedećim terminima:

-16:50 – 17:30

-17:40 – 18:20

-18:25 – 19:05

Za sve ostale informacije svi zainteresirani mogu se javiti na email:  ured@os-mradovana-trogir.skole.hr ili na telefon +385 21 881 511  zbog dogovora o terminu posjeta.

Posjetitelje kroz izložbu vode posebno obučeni učenici, volonteri na izložbi.

Više o izložbi pogledajte u video prilogu. Govore učenici: Kristijan Botusić 7.a, Karlo Matkovic 7.b, Eni Dragaš 8. a i Magdalena Čerkezović 8.a.

{youtube}UP7exeJ-j34{/youtube}

 

ZADNJE OBJAVE

U Trogiru održana radionica o pravnoj pomoći starijim osobama

U sklopu projekta „Pravna pomoć starijim osobama: Život poslije smrti“, koji je u svibnju SUH-u odobren od strane Ministarstva pravosuđa, pravni savjetnici...

Sklopljen ugovor između Grada i Županije o sufinanciranju pristupne ceste i parkirališta na Brigima

U utorak je gradonačelnik Ante Bilić sa županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom sklopio ugovor o sufinanciranju pristupne ceste i parkirališta na Brigima,...

Besplatan vrtić za djecu s područja Općine Okrug

Općina Okrug je od 01. rujna 2020. godine preuzela obvezu plaćanja troškova sudjelovanja roditelja – korisnika djece, s područja Općine Okrug u...

Prodaja grožđa na parkingu Brigi – Lokvice

Sezona je berbe grožđa, a ujedno i prodaje koja će na parkingu Brigi-Lokvice trajati do 10. listopada Puno je...

Prosvjed u Brodotrogiru: oko 120 radnika dva mjeseca bez plaće

Već dvije godine Brodotrogir ima velikih problema s likvidnošću i isplatom plaća. Oko 120 radnika Hrvatske brodogradnje Trogir, jedne od niza tvrtki...