21 C
Trogir
Nedjelja, 11 lipnja, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRPORUKA TROGIRSKIM UMIROVLJENICIMA: cijepljenje nije pitanje izbora već odgovornosti

PORUKA TROGIRSKIM UMIROVLJENICIMA: cijepljenje nije pitanje izbora već odgovornosti

Posljednjih tjedana pandemija je dostigla vrhunac po broju zaraženih, teško bolesnih na respiratoru, nažalost i umrlih s ili od korone. Ne smije se zanemariti činjenica da je kroz povijest bilo puno pandemija, ali je isto tako poznato da su učinkovita cjepiva spasila na stotine milijuna ljudskih života.

  • Poštovani umirovljenici, svjedoci ste strašne pandemije koja se nezaustavljivo širi svijetom i našom državom. Sva do sada istražena i znanstvena dostignuća upozoravaju nas da je virus posebno smrtonosan za osobe starije životne dobi pa se i broj umrlih u najvećem broju odnosi na njih. Na žalost, u javnom prostoru svjedoci smo sve većih polemika treba li se cijepiti ili ne i kako se zaštititi od virusa. To su sve politička nadmudrivanja, ali s obzirom na tešku i ozbiljnu situaciju sada sigurno nije vrijeme za to. S obzirom na životno iskustvo i uvažavajući mišljenja struke, želim poručiti svima, a poglavito onima koji su još uvijek u dilemi da znanosti moramo vjerovati, voditi računa o sebi, svojim najmilijima i zdravlju svih građana. Cijepljenje nam omogućava slobodno kretanje i kontakt s najmilijima. Sve osobe starije životne dobi, a narušenog zdravlja bez oklijevanja bi se trebale cijepiti čim stigne cjepivo za njih, pozvao je predsjednik HSU-a Veselko Gabričević.
  • Protekla godina donijela je pandemiju, tugu, bol, suze i strah. Puno toga smo proživjeli i stavili maske na lice kako bi zaštitili sebe i druge. Kako ćemo proći u ovoj godini ovisi o nama. COVID-19 je opasan za starije osobe, a posebno za one narušenog zdravlja. Cijepite se jer ćemo se jedino tako uspješno vratiti normalnom životu. Najvažnije je shvatiti da cijepljenje nije pitanje izbora već odgovornosti. Poštovani umirovljenici, čim cjepivo stigne javite se svojim doktorima kao što ću napraviti i ja, zaključio je predsjednik gradske organizacije HSU-a Grada Trogira i podpredsjednik Sindikata umirovljenika Hrvatske – podružnica Trogir Tonći Barada.

ZADNJE OBJAVE