12 C
Trogir
Srijeda, 7 prosinca, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRPonosni smo što smo u ova teška vremena osigurali djeci u školi...

Ponosni smo što smo u ova teška vremena osigurali djeci u školi nogometa 160 trenirki

Pandemija je reducirala brojna sportska događanja, no NK Trogir 1912 je, usprkos neizvjesnoj situaciji, zabilježio povijesna događanja o čemu nam je više ispričao predsjednik kluba Mario Juranović.

-Prvenstvo se odvija koliko toliko normalno. Odgođena su samo dva kola, jedna utakmica u Opuzenu te jedna u Dubrovniku. Tribine su trenutno zatvorene. Smatram kako je vrijeme da se nakon 8 godina vratimo u 1. Županijsku nogometnu ligu koja je puno kvalitetnija i publici zanimljivija. U njoj su tri kaštelanska kluba: Val, GOŠK i Jadran. Te utakmice budile su veliko zanimanje jer je riječ o rivalstvu klubova iz Kaštela i Trogiru.

-Ponosni smo što smo u ova teška vremena osigurali djeci u školi nogometa 160 trenirki ukupne vrijednosti 46 000 kuna što nisu napravile ni neke momčadi 1. lige, a ujedno smo htjeli financijski rasteretiti roditelje. Zahvaljujem svim sponzorima i donatorima jer to bez njihove pomoći ne bi bilo moguće. U tijeku je nabava opreme i sprava za mini teretanu u kojoj bi djeca u kišnim danima mogla odraditi trening. Kad smo došli kao nova uprava 2018. godine, u klubu je bilo 10-ak lopti, dresovi iz 2008./09. godine. Imali smo loše uvjete što se tiče igrališta zbog čega su djeca trenirala u Kaštelima. Naša najveća sreća i zadovoljstvo je što trenutno imamo 200 djece među kojima su čak i Kaštelani.

-Izvadili smo „iz naftalina“ stare klupske fotografije, osvježili ih, uokvirili te izložili u prostorijama kluba. Ako nema svoju povijest i ne drži do svojih veterana, klub ne može imati svjetlu budućnost. Najstarija klupska fotografija je iz 1927. godine. Također, među njima možemo pronaći najbolju momčad u povijesti kluba iz 1968./69. koja je igrala kvalifikacije za 2. Jugoslavensku ligu. Tu je i momčad koja se kvalificirala u 2. Hrvatsku ligu. Pozivam građane kojima je nogomet u srcu, dođite i upoznajte se sa sportskom prošlosti kluba. Razmišljali smo i o izložbi u Muzeju grada Trogira, zaključio je Juranović.

Tekst: AL

Foto: NK Trogir 1912

ZADNJE OBJAVE