12 C
Trogir
Srijeda, 22 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTIPolicijski službenik je ponašanjem narušio ugled policijske službe

Policijski službenik je ponašanjem narušio ugled policijske službe

Tijekom evakuacije štićenika splitskog doma u Vukovarskoj ulici Ivana Šilović, novinarka HRT-a imala je sučeljavanje s policijskim službenikom PU splitsko-dalmatinske Lukom Kokezom koji je usred javljanja televizijske ekipe uživo imao potrebu intervenirati.

Novinarka je upravo završila uzimanje izjave od ravnatelja doma Ivana Škaričića koji se udaljio od nje i krenuo prema domu. Put mu je prepriječio korpulentni policajac uz upit: “A vi ste?”, a kada se ravnatelj predstavio, dozvoljeno mu je da nastavi prema zgradi doma. Policajac se tada okreće prema televizijskoj ekipi i maše rukama uz povike: “Ajmo gospodo, ne želim vidjeti nikoga ovdje blizu!”. Kada je novinarka Šilović dovela u pitanje njegovo ponašanje, vratio se k njoj. Kada se predstavila i objasnila da nije u redu tako prekidati nečiji rad, policajac se predstavio: “Ja sam Luka Kokeza i odrađujem svoj posao…”

O slučaju se jutros očitovala PU splitsko – dalmatinska:

„U odnosu na ponašanje policijskog službenika ispred Doma za starije i nemoćne, u ime PU splitsko-dalmatinske ispričavamo se svim predstavnicima medija i građanima koji su se sinoć tamo nalazili i svjedočili događaju sa snimke. Policijski službenici angažirani su ispred Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu kako bi osigurali šire mjesto događaja, odnosno kako bi upućivali građane da se ne približavaju zgradi, a sve u cilju sprječavanja širenja zarazne bolesti, te kako bi prijevoz osoba prošao neometano. Jedan policijski službenik se tijekom postupanja i izdavanja zakonitog upozorenja okupljenim predstavnicima medija obratio bespotrebno povišenim tonom, pokazujući nažalost vlastiti nedostatak taktičnost i pristojnosti koja je potrebna u svakom obraćanju i postupanju. Radilo se o njegovoj osobnoj pogrešnoj procjeni na koji način, kako i u kojem trenutku izdati upozorenje, te izvršiti naloženu zadaću. Budući da nije postojala nikakva realna i neodgodiva potreba da tijekom obavljanja poslova ometa rad televizijske ekipe želimo se ispričati novinarskoj ekipi Hrvatske televizije i novinarki Ivani Šilović. Smatramo kako je policijski službenik naprijed opisanim ponašanjem narušio ugled policijske službe radi čega ćemo poduzeti sve potrebne mjere kako se ovakvo ponašanje ne bi ponovilo“, kazala je glasnogovornica Antonela Lolić.

Cijeli događaj snimio je novinar portala Dalmacija danas i objavio ga na Facebooku.

ZADNJE OBJAVE