17.1 C
Trogir
Utorak, 26 listopada, 2021
NaslovnicaNekategoriziranoPOLICIJA UPOZORAVA: Nastavljamo nadzor provedbe odluka

POLICIJA UPOZORAVA: Nastavljamo nadzor provedbe odluka

Policijska uprava splitsko – dalmatinska podsjeća kako su i dalje na snazi odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje se odnose na zabrane javnih okupljanja, zabranu okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu, te strogog ograničenja zadržavanja na javnim prostorima.

-Apeliramo još jednom da za boravak na zraku i kratku šetnju odaberete manje popularna mjesta u gradu, mjesta na kojima neće biti puno ljudi. Nemojte se zadržavati na ulicama, trgovima, rivama, parkovima, plažama i svim ostalim javnim površinama na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba. Prilikom kretanja na javnim površinama vodite računa o distanci, odnosno  izbjegavanju bliskog kontakta u razmaku od najmanje jednog metra, kazala je glasnogovornica Antonela Lolić.                                                                   

Policijski službenici će i u dane vikenda koji je pred nama intenzivno obilaziti sve javne površine

-Do sada, kada bi se na nekim javnim površinama povećala koncentracija ljudi, radi čega osobe nisu mogle poštovati preporučenu međusobnu distancu, upućivali smo građane da napuste javnu površinu i to ćemo raditi i nadalje, posebno tijekom vikenda. U ovom trenutku važno je voditi računa o preporukama liječnika i epidemiologa, posebno preporuci o izbjegavanju fizičkog kontakta s velikim brojem osoba, te preporuci da više vremena provodimo doma, a sve kako bi utjecali na smanjenje širenja bolesti. Velika većina naših sugrađana pridržava se odluka, pravila i preporuka, a one građane koji u nekim trenucima zaborave na mjere, mi ćemo podsjetiti tijekom obilaska javnih površina, dodala je Lolić.

ZADNJE OBJAVE