15 C
Trogir
Četvrtak, 21 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRPolako odlaze naši veterani, u nasljeđe ostavljaju stotine spašenih života

Polako odlaze naši veterani, u nasljeđe ostavljaju stotine spašenih života

„Polako odlaze naši veterani, rekorderi darivanja krvi!“, početak je dirljive objave na Facebook stranici Kluba dobrovoljnih davatelja krvi Trogir

Ivo Drnasin preminuo je 14. kolovoza, a Toni Zanne 1. listopada. Obojica su dugogodišnji dobrovoljni darivatelji krvi te članovi kluba DDK Trogir.

Drnasin je već do 1993. darovao krv 50 puta, a za 95. dobio je 2007. nagradu Grada Trogira. Jubilarni 100-ti put darovao je krv 2008. za što je nagrađen Ordenom Danice Hrvatske sa slikom Katarine Zrinski. Nastavio je i nakon svoje 65. godine te je za života krv darovao 138 puta. Bio je samozatajan, dobričina i veliki humanitarac.

Kao i Drnasin, Zanne je jedan od začetnika davalaštva u Trogiru. Još daleke 1997. darovao je krv 100-ti put čime je zaslužio nagradu Grada Trogira te državni Orden Danice Hrvatske sa slikom Katarine Zrinski. Krv je darovao 125 puta. Sa suprugom Biserkom, koja je i sama rekorderka darivanja (38), uvijek je bio spreman pomagati i sudjelovati u radu kluba.

-Obojica su bili među prvima koji su darivali krv. U početku je to bilo pojedinačno, a potom se osnovao klub. Nažalost vrijeme ide i polako nas napuštaju stariji darivatelji koji ne bi ni mogli toliko puta darovati krv da nisu bili među prvima. Rado se sjećamo lijepih trenutaka koje smo zajedno proveli. Izražavam sućut obiteljima, kazala je Vlasta Omelić, tajnica kluba.

Foto: DDK Trogir

Piše: AL

ZADNJE OBJAVE