19 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRPOHVALA GRADU TROGIRU: RIJEŠEN PROBLEM NOGOSTUPA U ULICI DR. FRANJE TUĐMANA

POHVALA GRADU TROGIRU: RIJEŠEN PROBLEM NOGOSTUPA U ULICI DR. FRANJE TUĐMANA

Grad Trogir u suradnji s „Trogir holdingom“ potaknuo je rješenje jednog hvale vrijednog komunalnog zahvata. Riječ je o višegodišnjem problemu nastalom na nogostupu u ulici dr. Franje Tuđmana koja vodi prema sportskoj dvorani u neposrednoj blizini kioska TISAK.

Naime, palma koja je bila posađena na tom mjestu propala je uslijed bolesti palmine pipe zbog čega su djelatnici Holdinga bili prisiljeni ispiliti joj krošnju. Ostavili su deblo na visinu nešto veću od metra računajući na eventualni njezin oporavak. Međutim, palma se nije obnovila, a korijenje debla podiglo je asfalt nogostupa i rub nerazvrstane ceste. Građani su se spoticali, nemoguće je bilo proći na tom mjestu majkama s dječjim kolicima, osobama s invaliditetom, učenicima obližnje srednje strukovne škole i gimnazije… Kako bi izbjegli podignuto „brdo-grbu“ ljudi su se micali na cestu i dovodili se u direktnu opasnost od vozila. Čak je bilo i prometnih nezgoda na tom mjestu. Stoga, svaka pohvala ide Gradu što je nakon nekoliko godina omogućio da se na toj lokaciji ubuduće normalno odvija pješački i kolnički promet.

Od Ivana Meštrovića, pročelnika za komunalu pri gradskoj upravi doznajemo kako je tvrtka “Cestar“ uklonila ostatak palminog debla, te obavila radove na nogostupu, kojega će asfaltirati i vratiti u prvobitno stanje s tim da će ga na mjestu gdje je bila palma proširiti za jedan metar kako bi se, veli Meštrović povećala pješačka komunikacija.

Radovi će potrajati dva dana, a komentari građana koje smo u prolazu danas zatekli pokraj radnika bili su više nego dobri. Jedna gospođa nam je ispričala svoje iskustvo kada se spotakla i pala na cestu.

  • Skoro me je auto pokupilo, baš sam se bila preplašila, rekla je i pohvalila Grad Trogir što se na popisu njegovog komunalnog programa našlo i rješavanje toga problema čiji radovi nisu zahtjevni, ali su i te kako važni građanima koji više neće strahovati da ih tamo ne „pokupi“ auto ili pak slome nogu.

GORDANA DRAGAN

Foto: IP

ZADNJE OBJAVE