12 C
Trogir
Srijeda, 20 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRPodrška djeci s posebnim potrebama i njihovim obiteljima

Podrška djeci s posebnim potrebama i njihovim obiteljima

Zajedno možemo do druge obale usprkos teškim morskim strujama!

Petu godinu zaredom Udruga za podršku u razvijanju komunikacijskih sposobnosti Dlan-o-dlan organizira humanitarnu plivačku manifestaciju „Na drugu obalu – s osmijehom na licu“ koja će se održati ove nedjelje, 13. rujna.

Plivači će plivati rutu dugu 2, 2 km, od punte Čiova do Instituta za oceanografiju na splitskom Marjanu. Okupljanje je pokraj Instituta u 7:30, a od 8:30 svi će se brodicama prebaciti na Čiovo odakle će startati u 9:30 sati.

-Ove godine moramo ograničiti broj plivača na 50, obzirom na pandemiju. Molimo sve koji dolaze da donesu zaštitnu masku koja je potrebna tijekom prijevoza brodicama. Također, u dogovoru smo sa Stožerom civilne zaštite i pratimo njihove upute. Nema startnina ni nagrada. Nije važno tko stigne prvi, posljednji ili odustane. Na Institutu je organiziran doček plivača. Dobrodošli su prilozi i to zbog zaštitnih mjera samo voda. Osigurana je pratnja liječnika i ronioca te nekoliko brodica. Pozivamo vlasnike brodica, jedriličare, kajakaše, veslače da nam se pridruže u osiguranju plivača koji bi trebali dovesti brodsku pratnju, kazala je organizatorica Timea Marušić Hren te istakla zašto se organizira ova manifestacija:
-jer želimo okupiti zajednicu u kojoj svaki član ima svoje mjesto i doprinosi joj na svoj način,
-jer želimo istaknuti važnost prijateljstva, zajedništva i međusobne podrške i prihvaćanja,
-jer želimo stvarati pozitivno ozračje,
-jer želimo pokazati da zajedno možemo do druge obale,
-jer želimo pružiti podršku djeci s posebnim potrebama i njihovim obiteljima, kao i svima onima koji se suočavaju s teškim morskim strujama,
-jer želimo pomicati osobne granice i
-najvažnije, želimo pokazati da nitko nije sam!

Piše: AL

Foto: Timea Marušić Hren (prošlogodišnja manifestacija „Na drugu obalu – s osmijehom na licu“)

ZADNJE OBJAVE