29 C
Trogir
Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022
NaslovnicaSPORTPlivački maraton „Toreta Open Water“ privukao rekordan broj plivača i turista...

Plivački maraton „Toreta Open Water“ privukao rekordan broj plivača i turista na Silbu!

Silba je proteklog vikenda vrvila od posjetitelja koji su na ovom čarobnom otoku odlučili feštati u konobi Alavija koja je cjelodnevnim subotnjim partyjem obilježila svoj 11. rođendan, a u nedjelju je uslijedilo Prvenstvo Hrvatske u plivanju za kadete i mlađe kadete i veteransko prvenstvo te plivački maraton“Toreta Open Water” u kojem su sudjelovali plivači iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva! 

Organizatorima „Toreta Open Water“ plivačkog maratona,Hrvatskom savezu daljinskog plivanja i Klubu daljinskog plivanja Donat, kao suorganizator maratona pridružila se već tradicionalno i konoba Alavija u kojoj su se već od subote gostili plivači pristigli iz Splita, Rijeke, Crikvenice, Pule i Zadra, a bilo ih je i iz Ljubljane, iz Slovenije, Njemačke, iz Münchena i iz Švicarske, iz Basela. Uz crni rižot i druge autohtone delicijei bevandu, subota je podigla adrenalin i raspoloženje svima koji su se spremali za nedjeljne plivačke izazove.

„Ovo je za nas jedno od omiljenih natjecanja. Ja posebno rado dolazim na Silbu jer je ovdje more potpuno čisto i nama plivačima je ‘Toreta Open Water’ zbog toga poseban užitak. Moj je klub inače jedan od organizatora ovog maratona, a nastojimo svake godine privuči što više plivača iz Hrvatskog saveza daljinskog plivanja da nam se pridruže, ali i što više rekreativaca i turista. Na Silbi je u nedjelju održano kadetsko, mlađe kadetsko i veteransko prvenstvo Hrvatske u plivanju, a uz to i ‘Toreta Open Water’ maraton, kojem se uvijek mogu pridružiti svi plivači rekreativci i svi koji se možda profesionalno ne bave plivanje“, istaknula je Silva Masnov, predsjednica Kluba daljinskog plivanja Donat iz Zadra.

„Nevjerojatno je sudjelovati u maratonu ovdje na Silbi. Nikada nisam vidjela tako čisto, gotovo tirkizno i bistro more, ovdje dok plivaš vidiš mnoštvo riba, morske konjice, doživljaj je bajkovit“, komentirala je dvadesetogodišnja Lea, plivačica iz Rijeke, a oduševljeni su bili i turisti koji su se prvi put našli na Silbi.

„Došli smo na jednodnevni izlet na Silbu i doista smo oduševljeni ljepotom ovog zadarskog otoka, čistoćom mora i prirodom i gostoljubivošću domaćina, posebno u konobi Alavija, koja očito nije bez razloga proglašena najboljom konobom u Zadarskoj županiji“, komentirala je obitelj Kalmeta iz Zadra.

Oduševljenje nije krio ni Kristijan Lopac, predsjednik TZ mjesta Silba jer je ovogodišnji „Toreta Open Water“ privukao uistinu rekordan broj plivača i rekreativaca.

„Osobno želim prije svega iskreno čestitati Hrvatskom savezu daljinskog plivanja, Klubu daljinskog plivanja Donat i konobi Alavija na vrhunskoj organizaciji. Ljudi su došli na našu Silbu u velikom broju, pjevalo se i plesalo puna dva dana, navijalo se, bilo nam je divno, a želimo zadržati ovu pozitivnu energiju i nastavljamo s našim Silbenskim kulturnim ljetom – Silba Summer Festivalom, uz brojne kulturne i sportske događaje. Tako već u četvrtak imamo koncert Emily i program Evergreen Night, a u subotu nam stiže Gospel Choir The Messengers. Dođite nam u naš mali raj, na Silbu, otok umjetnika i glazbenika“, komentirao je Kristijan Lopac, predsjednik TZ mjesta Silba i organizator Silbenskog kulturnog ljeta – Silba Summer Festivala. 

Trogiranka Antonia Buličić osvojila je zlato u kategoriji Ž F 16-19.  Donosimo i rezultate natjecanja  s naznačenim  osvojenim 1. mjestom u sklopu 4. Plivačkog maratona  TORETA OPEN WATER, Silba 2018. u svim kategorijama:

Kategorija: M G 0-15 

Mjesto Šimun Srzić, KDP Donat

Kategorija: M F 16-19 

Leon Martinjaš, KDPSR Poreč

Kategorija: M E 20-29 

Filip Husnjak, KDPSR Poreč

Kategorija: M D 30-39 

Niko Vlatković, KDP Donat

Kategorija: M C 40-49 

Aljoša Pribac, KDPSR Poreč

Kategorija: M B 50-59 

Goran Popović, HAKDP Mladost Zagreb

Kategorija: M A 60+ 

Mladen Milošević, KDP Split

Kategorija: Ž G 0-15 

Lea Ikić, KDP Donat

Kategorija: Ž F 16-19 

Antonia Buličić, KDP Split

Kategorija: Ž E 20-29 

Doris Beroš, KDP Split

Kategorija: Ž D 30-39 

Gioconda Millotti, HSDP

Kategorija: Ž C 40-49 

Silva Masnov, KDP Donat

Kategorija: Ž B 50-59 

Rabia Surać, Rekreativac

 

ZADNJE OBJAVE