9 C
Trogir
Petak, 16 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKAPlenković: Rezultat HDZ-a na lokalnim izborima bit će pobjednički

Plenković: Rezultat HDZ-a na lokalnim izborima bit će pobjednički

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković istaknuo je u četvrtak navečer nakon sjednica Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora stranke da su izabrali niz iskusnih kandidata, isto tako i veliki broj novih kandidata za gradonačelnike i gradonačelnice jer žele napraviti iskorak u velikim urbanim sredinama te poručio kako je uvjeren da će rezultat HDZ-a biti pobjednički.

Plenković je novinarima u Središnjici HDZ-a rekao da su održali zajedničku sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća a potom i sjednicu Središnjeg odbora, da su imali vrlo kvalitetnu raspravu uoči lokalnih izbora.

“Utvrdili smo sve kandidate za župane, za ključna mjesta gradonačelnika, dogovorili aktivnosti na temelju izborne strategije o suradnji između središnje razine stranke, svih naših kandidatkinja i kandidata i naravno županijskih, gradskih organizacija”, rekao je Plenković. Istaknuo je da HDZ na predstojeće lokalne izbore ide vrlo ambiciozno, svjestan svoje političke popularnosti u ovom trenutku i vrlo kvalitetnog rejtinga.

“Očekujem da politiku koju vodimo na središnjoj razini države, koja je usmjerena na gospodarski rast, razvoj, pravnu sigurnost, društvenu solidarnost i iznad svega ne samo projekciju nego konsolidiranu političku stabilnost zemlje ima učinke i na sve druge aspekte života na lokalnoj razini”, poručio je. 

Plenković je rekao da su kandidatkinje i kandidati pripravni promovirati interese na dobrobit hrvatskih ljudi. Uvjeren je da će rezultat HDZ-a biti pobjednički i očekuje da će broj HDZ-ovih župana bit veći od dosadašnjeg, da će HDZ napraviti iskorak u mnogim gradovima, a što se tiče općina misli da će tu ostvariti tradicionalno pobjednički rezultat.

ZADNJE OBJAVE