21 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRPale se svijeće u spomen na žrtvu Vukovara u Trogiru, Okrugu i...

Pale se svijeće u spomen na žrtvu Vukovara u Trogiru, Okrugu i Marini

Udruga TOMS i ove godine organizira akciju “Moje svjetlo za moj Vukovar” – Na trgu Ivana Pavla II građani Trogira će u ponedjeljak, 18. studenoga 2019. s početkom u 17:30 sati, simbolično zapaliti svijeće čime će još jednom odati počast stradalnicima Domovinskog rata u Vukovaru 

Akciji su se pridružile i trogirske osnovne i srednje škole, u kojima učenici mogu kupiti bon kojeg će za vrijeme akcije moći zamijeniti za svijeću. Sav prihod namijenjen je za socijalno ugrožene obitelji grada Vukovara čija djeca imaju poteškoće u razvoju.

Općina Okrug poziva sve mještane da se pridruže paljenju svijeća ispred zgrade općine i pored crkve u Okrugu Gornjem u ponedjeljak u 17:00 sati, prije svete mise za Domovinu koja počinje u 18:00 sati 

„Za razliku od prošle godine kada je paljenje svijeća bilo organizirano na šetnici glavne plaže, ove godine smo se zbog loših vremenskih uvjeta odlučili vratiti na trg ispred općinske zgrade te u dvorištu crkve. Ovim putem pozivam sve mještane, članove udruga i političkih stranaka da nam se pridruže u akciji. Poziv je već proslijeđen osnovnoj školi i vrtiću. Općina Okrug je osigurala određen broj svijeća i mještani mogu doći i upaliti postojeće ili donijeti svoje. Tako ćemo ove godine na jedan dostojanstven način obilježiti uspomenu na tužni događaj koji je jedan od simbola cijelog našeg Domovinskog rata“, kazala je zamjenica načelnika Bruna Dadić.

Sjećanje na Vukovar i Škabrnju u Općini Marina

U sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju danas u 18:00 sati u crkvi sv. Jakova u Marini održat će se sveta misa za sve žrtve Vukovara i Škabrnje i za sve poginule u Domovinskom ratu. Svetu misu predvodit će don Josip Mudronja. Po završetku svete mise održat će se mimohod s upaljenim svijećama do Kule u sklopu tradicionalnog spomen čina “I u mom gradu Vukovar svijetli.”

 

ZADNJE OBJAVE