23 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAOvu subotu sudjelujte u humanitarnoj utrci za Marijine obroke

Ovu subotu sudjelujte u humanitarnoj utrci za Marijine obroke

OŠ Slatine provodi projekt „PJAT PUN JUBAVI I ZDRAVJA“ kojeg su osmislili vjeroučiteljica Slavenka Barada i učenici osmog razreda, a u okviru kojeg će se, ovu subotu, 27. svibnja održati humanitarna utrka.

Polazi se iz Slatina gdje će u 8 sati biti održana sveta misa za Marijine obroke, humanitarnu organizaciju koja toplim obrokom svakodnevno hrani preko pola milijuna djece diljem svijeta. Potom će se izvršiti prijava sudionika kao i prikupljanje dobrovoljnih priloga koji će biti uplaćeni na račun međunarodne humanitarne organizacije Marijini obroci.

Utrkivati se može biciklom, pješke, trčanjem, rolama i slično, a cilj je  što prije stići od crkve u Slatinama do  Gospe od Prizidnica gdje će za sudionike utrke Udruga Zajedno organizirati stare dalmatinske igre. Isto tako sve sudionike čeka  prigodni glazbeni program kao i gledanje dokumentarnog filma Generacija nade.

Inače, projekt „Pjat pun jubavi i zdravja“ je sestrinski projekt  projekta „Mi jedemo odgovorno“ kojeg vodi  ravnateljica Željka Ninčević u suradnju sa svim razrednicima i učiteljima.

Misija projekta “Pjat pun jubavi i zdravja” je prikupljanje donacija za Marijine obroke (humanitarna organizacija koja toplim obrokom svakodnevno hrani preko pola milijuna  djece diljem svijeta), s ciljem da se svaku godinu zadnju subotu u svibnju organizira humanitarna utrka za Marijine obroke, čime se promovira zdrav načina življenja, humano djelovanje i obiteljsko druženje u prirodi.

Svi ste dobrodošli, podržite Marijine obroke, učeničko poduzetništvo i vrijedan rad naših djelatnika, poručuje koordinatorica pedagoginja Nataša Trebotić iz OŠ Slatine i poziva vas da provedete zajedno s njima divan dan u prirodi, uz druženje s obitelji i prijateljima.Više informacija možete dobiti na facebook stranici: https://www.facebook.com/pjatpunjubavi/

{gallery}pjat2{/gallery}

ZADNJE OBJAVE