13 C
Trogir
NaslovnicaOstaloZABAVAOvu pjesmu Hrvati su najviše slušali u 2018. godini

Ovu pjesmu Hrvati su najviše slušali u 2018. godini

Hrvatska diskografska udruga objavila je službenu godišnju listu emitiranja domaće glazbe iz 2018. godine i otkrila koji su najuspješniji glazbeni uradci koje je radijski eter ponajviše emitirao.

Na prvome se mjestu nalazi Petar Grašo s pjesmom “Ako te pitaju”. Pjesma je Graši zaradila tri službena priznanja Hrvatske diskografske udruge: za muškog izvođača godine, pjesmu godine i singl godine. Pjesma je na HR Top 40 listi, jedinom službenom pregledu tjednog radijskog emitiranja koji donosi HDU, provela godinu dana od izlaska.

Drugo mjesto zauzeli su grupa Vatra i Massimo s pjesmom “Nama se nikud ne žuri”, hitom koji je također tjednima dominirao top listom HR Top 40. Zahvaljujući ovoj pjesmi, grupa Vatra primila je priznanje Hrvatske diskografske udruge za grupu godine 2018. Na trećem ih mjestu slijedi duet Željka Bebeka i Olivera Dragojevića, “Ako voliš ovu ženu”. Ovaj bezvremenski hit radijske su postaje zavoljele odmah po izlasku i rezervirale mu prostor u eteru i veliku naklonost slušatelja.

Nina Badrić i njezin singl “Mijenja se vrijeme” smjestili su se na četvrto mjesto. Ženska izvođačica godine, prema podacima HDU-a, provela je s ovim singlom čak 35 tjedana zaredom na HR Top 40 i tako bez iznimke zaradila priznanje najemitiranije ženske izvođačice u hrvatskom radijskom eteru. Slijedi je Mia Dimšić, mlada Osječanka čiji je singl “Do posljednjeg retka” zauzeo peto mjesto godišnje liste emitiranja, a isti se ujedno nalazi na njezinom albumu Život nije siv, najprodavanijem domaćem izdanju u 2018.

U prvih 10 našli su se još i Saša Lozar s pjesmom “Da” te Tony Cetinski i njegov “General bez činova”. Slijedi ih Franka sa svojim singlom “S tobom”, dok se iza nje nalaze grupa Detour i pjesma “Bez tebe” te Zsa Zsa & Vanna koje pjevaju pjesmu “Tragom tvojih tragova”.

Izvor: Index.hr

 

ZADNJE OBJAVE