38 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIROTVORENA JE IZLOŽBA RADOVA NATJEČAJA ZA IZRADU IDEJNOG ARHITEKTONSKO RJEŠENJA PJEŠAČKOG MOSTA...

OTVORENA JE IZLOŽBA RADOVA NATJEČAJA ZA IZRADU IDEJNOG ARHITEKTONSKO RJEŠENJA PJEŠAČKOG MOSTA NA FOŠI U TROGIRU

U organizaciji Grada Trogira i Društva arhitekata Splita otvorena je u galeriji Cate Dujšin Ribar izložba radova Natječaja za izradu idejnog arhitektonsko rješenja Pješačkog mosta na Foši u Trogiru. Izložba će biti otvorena do 17. rujna 2022.

Podsjetimo, ocjenjivački sud u sastavu: Ivan Radeljak, dipl.ing.arh., predsjednik ocjenjivačkog suda i predstavnik provoditelja, Ivan Jurić, dipl.ing.arh. predstavnik provoditelja, Nenad Ravnić, dipl.ing.arh. predstavnik provoditelja, prof.dr.sc. Ivo Babić, predstavnik raspisivača i Jasna Popović, dipl.pov.umj. i etn., predstavnica raspisivača, s većinom glasova (4 glasa za (Radeljak, Jurić, Ravnić, Popović), 1 glas protiv (Babić)), na sjednici održanoj 22. srpnja 2022., odlučio je o najboljim radovima. Prva nagrada pripala je autorima Luki Cvitanu i Antoniji Vuletić (Prostorne taktike d.o.o.), druga nagrada autorima Dariju Šišku i Jeleni Mance sa suradnicima Gordanom Matjačićem i Andreom Stanić, a treća nagrada Davoru Matekoviću (Proarh d.o.o.).

  • Na natječaj su pristigla 22 rada. Dva su, nakon pregleda tehničke komisije, isključena iz daljnjeg postupka žiriranja jer nisu udovoljila propozicijama natječaja. Prilikom odlučivanja o prvoj nagradi, presudila je dodatna vrijednost samog projekta. Autori pobjedničkog rada nisu doživjeli most, kako je rekao predsjednik žirija Radeljak, samo kao utilitarnu građevinu nego i onu koja bi imala još jednu dodatnu funkciju, a to je belvedere i zona rileksa. Mostovi su mjesta okupljanja ljudi, a ne samo puka građevina koja povezuje obale, kazao je tajnik i član predstavništva Društva arhitekata Split Nikša Bilić.
  • Spomenut ću koliko je bitno nama mladim arhitektima sudjelovati na ovakvim javnim natječajima. Posložila se situacija da smo po žiriju napravili najbolji rad i projekt što mi je jako drago, kazao je nagrađeni autor Luka Cvitan.
  • Grad je transparentno projekt povjerio struci Društvu arhitekata Split. Moramo poštivati odluku struke. Svatko ima svoj komentar, ali kada se most konačno napravi svi ćemo biti oduševljeni. Želja mi je što prije ishoditi sve potrebne dozvole i krenuti u njegovu realizaciju, kazao je trogirski gradonačelnik Ante Bilić.

Fotogalerija: Joško Herceg

ZADNJE OBJAVE