13.9 C
Trogir
Nedjelja, 25 listopada, 2020
Naslovnica KULTURA Otvorena je Edukativna zona u Muzeju grada Trogira

Otvorena je Edukativna zona u Muzeju grada Trogira

U Muzeju grada Trogira u srijedu je otvorena  Edukativna zona – obnovljeni prostor u prizemlju Muzeja namijenjen održavanju edukativnih programa i aktivnosti.

Nakon niza godina, pedagoške aktivnosti počinju se provoditi u adekvatnom prostoru od 32 m² u kojemu je, osim radne zone, smještena i čajna kuhinja, kao i sanitarni čvor. 

Obnovu prostora financirali su Grad Trogir, zahvaljujući kojem je ovaj prostor vraćen Muzeju na korištenje i upravljanje, te Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Prigodnim riječima, i sa zadovoljstvom, prostor su otvorile zamjenica gradonačelnika Ruža Kovačević Bilić, ravnateljica Muzeja grada Trogira dr. sc. Fani Celio Cega te muzejska pedagoginja Goranka Tomaš.

Čast da svečano otvore prostor rezanjem vrpce imali su dugogodišnji polaznici radionica u Muzeju grada Trogira – Marjeta Šijan i Max Marinović, a odmah po otvaranju u Edukativnoj zoni održana je prva radionica „Moj poseban brod“, u okviru 23. Edukativno-muzejske akcije Hrvatskog muzejskog društva.

Foto: Muzej grada Trogira

{gallery}edukativna{/gallery}

ZADNJE OBJAVE

Čestitamo 25. listopada – Dan darivatelja krvi

25. listopada 1953. godine u Željezari Sisak održana je prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa

Započinju tribine „I tebe se pita!“: Trogirani, dođite i birajte male komunalne investicije u vašem mjesnom odboru!

Tribine se održavaju sljedeći tjedan, od ponedjeljka do subote, po svim mjesnim odborima, a u istim terminima bit će i online...

AUDIO: Deseto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

Minute o’ Kvadrilje: To se pamti, ta radost druženja i življenja

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute o' Kvadrilje“ gostovao je Ante Grga, član sekcije svirača koji je ujedno i član uprave društva.

I TEBE SE PITA: Idući tjedan javne tribine; moguće je glasati na njima ili elektronski

Sljedeći tjedan održat će se svih osam javnih tribina na kojima građani imaju priliku glasati za prijedloge malih komunalnih investicija koje su...