7 C
Trogir
Subota, 9 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIROsoba zaražena koronavirusom s prebivalištem u Okrugu nije boravila na području općine

Osoba zaražena koronavirusom s prebivalištem u Okrugu nije boravila na području općine

U Splitsko-dalmatinskoj županiji ukupno su 192 osobe zaražene koronavirusom, izvijestila je jučer na konferenciji za medije prim. dr. sc. Željka Karin, ravnateljica NZJZ Splitsko-dalmatinske županije.
Pored ostalih, Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije potvrdio je informaciju o prvoj zaraženoj osobi u Okrugu.

“Provjerom je ustanovljeno da osoba zadnjih mjesec dana nije boravila u Okrugu i da je epidemiološki obrađena i svi kontakti su pod nadzorom. Nije bilo ni jednog kontakata u Okrugu, ali zbog prijave mjesta stanovanja tu se vodi. Svim zabrinutim mještanima poruka da se i dalje drže naputaka nacionalnog stožera. Stožer civilne zaštite općine Okrug poziva svoje mještane da i dalje vode računa da ih ovo lijepo vrijeme ne izvuče vani. Svakako apeliram na ostale koji ovakve vijesti neprovjereno objavljuju da stvaraju paniku gdje joj nije mjesto. Već smo čuli i naučili kako u ovoj situaciji panika nikako nije dobar saveznik”, potvrdila nam je zamjenica načelnika Bruna Dadić.

Zamjenicu načelnika Brunu Dadić povodom ove informacije ugostio je Gradski radio Trogir
Razgovaralo se o pozivima i upitima mještana nakon objave prvog slučaja korone u Okrugu? Kakve su reakcije mještana? Imamo li problema s informacijama/dezinformacijama, obilježavanju/stigmatizaciji osoba koje su pozitivne na koronavirus? Bilo je riječi i o pridržavanju mjera u Okrugu, samoizolaciji, propusnicama, podjeli paketa za Uskrs umirovljenicima.

Poslušajte razgovor u cijelosti:

ZADNJE OBJAVE