21 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAOsnovnoškolci Splitsko-dalmatinske županije u novu školsku godinu zakoračit će 10. rujna

Osnovnoškolci Splitsko-dalmatinske županije u novu školsku godinu zakoračit će 10. rujna

Osigurani kompleti udžbenika 

U dvorani Županije u Domu za starije i nemoćne osobe na Zenti u utorak je održan radni sastanak s gradonačelnicima gradova i načelnicima općina Splitsko-dalmatinske županije. Sastanak je inicirao župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban.

Sva djeca od 1. do 8. dobit će komplet udžbenike u svim OŠ  kojima je osnivač SDŽ, rekao je župan i dodao kako je nabava provedena, postupak završen i očekuje ih samo potpisivanje ugovora s izdavačem te distribucija udžbenika. 

-Ono što vi, ako hoćete ili možete, zajedno s roditeljima ili drugačije kupiti radne bilježnice i slično. Ako nađete prijateljsku školu u Slavoniji ili Lici, moj je prijedlog da im donirate polovne knjige – kazao je župan.

(Grado)načelnike je o detaljima nabave i distribucije udžbenika upoznao pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport SDŽ Tomislav Đonlić. Đonlić je prije glavne teme gradonačelnike i načelnike izvijestio o početku nove školske godine

-Od prošlog tjedna nastava u SDŽ umjesto 3. rujna počinje 10. rujna u osnovnim školama u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Tražili smo odgodu nastave s obzirom na učestale sastanke nekih ravnatelja škola, osobito na otocima. Oni su mišljenja da je do sada nastava počinjala rano, pa smo zatražili odgodu početka nastave, te je ministarstvo prihvatilo naš prijedlog – kazao je.

 Potom je komentirao kako ide postupak nabavke udžbenika od strane Županije: – Što se tiče nabavke školskih udžbenika, trenutno imamo 192 ponude! Očekujemo da ćemo sredinom srpnja imati prve udžbenike u školama, a do kraja kolovoza svi udžbenici trebaju biti u školama. Udžbenike dobivaju svi učenici OŠ čiji je osnivač SDŽ. Radi se o 22.385 učenika. Škole će zaprimiti udžbenike, i onda ih distribuirati po razrednim odjeljenjima. Udžbenik nije radni materijal. Tu postoji prostor za jedinice lokalne samouprave, da sukladno proračunskim mogućnostima nabave eventualno i radne bilježnice i druge potrebne materijale. Oko 55 posto cijene su udžbenici, a oko 45 posto radni materijali. Prve isporuke će krenuti već sredinom srpnja, a cijeli proces bi trebao završiti najdalje do kraja kolovoza – rekao je Đonlić.

 Foto: dalmacija.hr

 

ZADNJE OBJAVE