38 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIROŠ Petar Berislavić u nastavni program uvela BBC micro:bit

OŠ Petar Berislavić u nastavni program uvela BBC micro:bit

Nedavno je pokrenuta crowdfunding kampanja STEM revolucije za masovno uvođenje BBC micro:bit tehnologije u hrvatske škole. 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Institut za razvoj i inovativnost mladih – IRIM te Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet su predstavili projekt ProMikro. 

U kampanji je sudjelovala trogirska OŠ Petar Berislavić koja je ispunila sve uvjete za natječaj i tako u nastavu uvela BBC micro:bit.

Šestaši će prvi u školi raditi s ovom inovativnom tehnologijom, a na blagdan svete Lucije micro:bitove su im uručile  ravnateljica Edita Bratinčević i mentorica Tomislava Ečić Svirać.

Cilj je uvođenje digitalne pismenosti u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti uporabom mikroračunala.

Inače, BBC micro:bit je zajednički poduhvat tvrtki: BBC, Microsoft, Amazon, Samsung i drugih partnera te je najsuvremenija tehnologija za jednostavnu i atraktivnu poduku u STEM području, ali i drugim područjima kao što su dizajn i umjetnost.

Radi se o tehnologiji izrazito malih ulaznih barijera za koju je već razvijen bogati edukacijski sadržaj.

BBC micro:bit iznimno je jednostavan i pristupačan način korištenja i mogućnost bežičnog spajanja koji uz velik broj senzora omogućuje korištenje na razne načine u školama, uključujući i standardne predmete kurikuluma kao što su kemija, biologija, matematika, glazbeni i likovni odgoj i informatika.

Jednostavnost i svestranost ovog uređaja čine ga laganim i zabavnim polazištem djece za ulazak u digitalni svijet, ali isto tako može biti moćan alat za iskusne programere, dizajnere, umjetnike, znanstvenike i inženjere.

Foto:ZK

{gallery}microbit{/gallery}

ZADNJE OBJAVE