21 C
Trogir
Nedjelja, 11 lipnja, 2023
NaslovnicaVIJESTIOPĆINA OKRUG POVEĆAVA OBUHVAT UČENIKA KOJIMA DAJE POTPORU

OPĆINA OKRUG POVEĆAVA OBUHVAT UČENIKA KOJIMA DAJE POTPORU

Kako je nova školska godina sve bliže, tako su i roditeljske financijske brige sve veće. Dio troškova će osnovnoškolcima pokriti Općina Okrug koja od ove godine povećava obuhvat učenika kojima daje potporu. Naime, uključene su i srednje škole, a potpora će iznositi 1.000,00 kuna.

  • Odlučili smo se za taj potez jer je srednjoškolcima također potrebna financijska potpora. Možemo kazati kako imaju veće troškove od osnovnoškolaca. Uskoro ćemo to definirati, ali svakako će im Općina izaći u susret, ističe načelnik Ivica Radić.
  • Od 2015. godine tj. od samog otvaranja i prelaska u novu ustanovu, Općina Okrug je osnovnoškolcima pružala financijsku potporu. Otvaranje vrtića uz besplatno pohađanje je bio još jedan nadstandard za našu općinu. Međutim, „žuljalo“ nas je što djeca, kad odu u srednju školu, dožive „razvod“ od nas te smo pokušavali osmisliti način kako im pomoći. Nedavno se pisalo kako srednjoškolcima raste cijena udžbenika, a tu je i činjenica kako u većini slučajeva dijete postaje putnik, treba mu obnoviti garderobu itd. Zbog navedenog, ove godine smo se dogovorili našim srednjoškolcima osigurati bon u vrijednosti od 1.000,00 kuna. O načinu kako će se to provesti, pravovremeno ćemo objaviti na službenoj stranici Općine Okrug, kazuje Bruna Dadić, članica Općinskog vijeća Općine Okrug(kandidacijska lista grupe birača nositelja Ivice Radić).

ZADNJE OBJAVE