13 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIROlujno nevrijeme pogodilo Trogir i Čiovo

Olujno nevrijeme pogodilo Trogir i Čiovo

Olujno nevrijeme oko 11 sati i 30 minuta zahvatilo je šire trogirsko područje. Olujni oblaci stigli su s jugozapada i donijeli grmljavinsko nevrijeme s obilnim oborinama. Osim kiše, povremeno je padala tuče promjera do dva centimetra. Velike količine oborina u kratkom vremenu izazvale su u Trogiru i okolici mjestimične bujične poplave.

Nevrijeme je još gore probleme donijelo zapadnom dijelu Čiova. Na području Okruga formirala se pijavica koja je s mora stigla nad kopno i donijela velike probleme. Na terenu su vatrogasci DVD-a Okruk koji otklanjaju velike posljednice nevremena. Pijavica je srušila brojna stabla na prometnice, a stradali su i električni stupovi.

Pijavica je s Čiova potom prešla na Trogir gdje je oštetila tamošnje brodogradilište. Vrtlog je srušio dio krovišta brodogradilišta i oštetio brojne parkirane automobile.

-Danas je u prijepodnevnim satima uslijed nevremena pao dio krova sa škverskog skladišta koji je oštetio nekoliko automobila koji su bili parkirani na parkingu pred glavnim ulazom.  Na jugozapadnom dijelu Radionice obrade također je podignut manji dio krova. Stradalo je nekoliko stakala na krovovima, prozorima i vratima, izvjestila nas je Ivana Mitar glasnogovornica trogirskog brodogradilišta.

{gallery}skvernevera{/gallery}

ZADNJE OBJAVE