24 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAOKRUG GORNJI: "Don Ivan Babić je ostavio upečatljiv trag na svih nas"

OKRUG GORNJI: “Don Ivan Babić je ostavio upečatljiv trag na svih nas”

Dana 8. lipnja 2019. godine zauvijek je prestalo kucati veliko srce našeg svećenika don Ivana Babića.

Napustio nas je sa 59  godina života. U  Župu svetog Karla Boromejskog došao je 2015. godine.  U ovom kratkom vremenu ostavio je upečatljiv trag na svih. Obilježile su ga snažna i nepokolobljiva vjera, nestvarna za današnja vremena. Takvi čvrsti stavovi bili su  njegova snaga i veličina. Naše mještane osvojio je svojom jednostavnošću, ljubavlju prema moru i ribolovu i prisutnošću u svakodnevnim, životnim situacijama. Brojna su svjedočanstva utjehe i pomoći koje je pružio ljudima u nevolji i šire od naše župe.  Jedna od zadnjih aktivnosti i suradnja  koja je pokrenuta  o kojoj se nije stiglo obavijestiti javnost je početak obnove crkve sv. Karla.  U spomen na požrtvovnost don Ivana nastavit će se s ovim aktivnostima.

Veliko HVALA don Ivanu,  velikom vjerniku,  duhovnom pastiru, čovjeku i ribaru za sve što je dao našoj općini i župi u ovom kratkom vremenu. 

Sveta misa zadušnica i sprovodni obredi održat će se u utorak 11. lipnja, 2019. godine u 16 sati u Katunima. Prijevoz za mještane (dva autobusa) je organiziran u 13.30 sa parkirališta crkve Uzvišenja svetog Križa.

Izvor: Okrug.hr

ZADNJE OBJAVE