19 C
Trogir
Srijeda, 23 rujna, 2020
Naslovnica VIJESTI ŽUPANIJA Održano 23. međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Održano 23. međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Pod velebnim Biokovom, u sunčanoj Makarskoj, 5. i 6.travnja je održano 23. međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u kojem je sudjelovalo 14 ekipa podmlatka i 9 ekipa mladih Splitsko- dalmatinske i Dubrovačko -neretvanske županije. 

Mladi su pokazali znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te  vještine pružanja prve pomoći.

Pobjednici u  kategoriji mladih je ekipa GDCK Korčula, a u kategoriji podmlatka,ekipa GDCK Dubrovnik,kojima iskreno čestitamo.

Ekipa mladih iz SŠ Ivana Lucića u konkurenciji od 9 ekipa ,osvojila je 5.mjesto, u sastavu: Antonela Radić, Aneta Jurković, Melanie Stojan, Marta Buličić, Nina Pažanin i Antonia Hrabar s mentoricama Mirjanom Petrić.

Ekipa podmlatka OŠ Petar Berislavić u konkurenciji od 14 ekipa,osvojila je 7.mjesto,u sastavu: Lucija Lučin,Mila Munjiza,Petra Opačak,Kiara Rogač, Mia Tomaš i Karmen Viljac s mentoricom Ankicom Bašić i pratnjom, Đinom Županović.

Dio trogirskog tima na natjecanju bile su i volonterke-šminkerice realističnog prikaza ozljeda Pelegrina Celio Cega i Matea Goleš te dio mobilnog tima i komisije, volonterke Matea Bakica i Antea Sunara. 

Preko 230 sudionika natjecanja druženje je započelo 5.travnja odlaskom u Makarsku gdje je GDCK Makarska organiziralo odličan smještaj,posjet prezentacijskom centru „Adrion-srce planine“ te večernji  pogled teleskopom iz makarske zvjezdarnice. 6.travnja je realizirano natjecanje te smo se u popodnevnim satima prezadovoljni i sretni vratili svojim kućama. 

– Od srca zahvaljujemo organizatorima koji su nam omogućili da se vratimo s predivnim uspomenama na još jedno natjecanje mladih, kazala je ravnateljica GDCK Trogir, Tanja Jakus. 

Foto: GDCK Trogir

{gallery}crvenikriz3{/gallery}

ZADNJE OBJAVE

Besplatan vrtić za djecu s područja Općine Okrug

Općina Okrug je od 01. rujna 2020. godine preuzela obvezu plaćanja troškova sudjelovanja roditelja – korisnika djece, s područja Općine Okrug u...

Prodaja grožđa na parkingu Brigi – Lokvice

Sezona je berbe grožđa, a ujedno i prodaje koja će na parkingu Brigi-Lokvice trajati do 10. listopada Puno je...

Prosvjed u Brodotrogiru: oko 120 radnika dva mjeseca bez plaće

Već dvije godine Brodotrogir ima velikih problema s likvidnošću i isplatom plaća. Oko 120 radnika Hrvatske brodogradnje Trogir, jedne od niza tvrtki...

Kreće 3. izdanje projekta “I tebe se pita!”: Trogirani, izravno odlučite kako potrošiti 1,3 milijuna kuna iz gradskog proračuna

Građani najbolje znaju što im je prioritet i što treba poboljšati u njihovom mjesnom odboru. Do sada smo realizirali 70 njihovih prijedloga i pozivamo...

Ekipe ŽRK TROGIR 58 pobjednice Kairos cupa

U nedjelju  je završen Kairos cup 2020. za curice 2008. i 2006. godište kojeg je organizirao Ženski rukometni klub Trogir 58