24 C
Trogir
Subota, 13 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIROdržana tribina o važnosti uspostave mreže automatskih defibrilatora

Održana tribina o važnosti uspostave mreže automatskih defibrilatora

U organizaciji Socijaldemokratskog foruma žena  SDP-a Splitsko-dalmatinske županije i Socijaldemokratskog foruma žena  SDP-a Trogir u četvrtak je u Gradskoj vijećnici održana tribina o važnosti uspostave mreže automatskih vanjskih defibrilatora.

Cilj tribine, koju je moderirala Vedrana Zelalija, predsjednica Forum žena SDP Trogir, bio je ukazati  javnosti na potrebu postavljanja automatskoga  vanjskog defibrilatora ( AED uređaja)  na javnim mjestima što omogućuje brzu intervenciju u slučaju srčanog zastoja i prije dolaska hitne pomoći, budući  je u tim situacijama svaka minuta važna.

O toj za zdravlje važnoj temi govorili su doc. dr. sc. Joško Markić – specijalist pedijatar, subspecijalist intenzivne medicine Klinike za dječje bolesti KBC-a Split, doc . dr. sc. Andrea Russo predsjednica udruge Zdravi grad, dr. med. Ivna Akrapović Olić, liječnica Hitne pomoći u Domu zdravlja Trogir,doc. dr.sc. Maja Krčum,  predsjednica SDFŽ SDP- a Splitsko-dalmatinske županije.

Dr. med. Ivna Akrapović Olić između ostalog je ukazala na činjenicu kako je defibrilator itekako potreban u Trogiru. Često se zna dogoditi da je Hitna pomoć na intervenciji izvan grada, i u tom  slučaju nema tko pomoći unesrećenom koji je zadobio srčani udar, stoga bi bilo poželjno da se defibrilator nalazi u prostorijama DVD-a Trogir ili u stanici Policije, kazala je dr.Olić. 

Predavači su naglasili kako svi hrvatski otoci imaju ovaj uređaj osim Drvenika Velikog i Malog kojima je on zaista potreban.

Foto: SDP Trogir

{gallery}sdp1{/gallery}

ZADNJE OBJAVE