12 C
Trogir
Srijeda, 7 prosinca, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIROdržana Noć muzeja u Trogiru

Održana Noć muzeja u Trogiru

Tradicionalna manifestacija Noć muzeja, koja je u Hrvatskoj zaživjela prije točno 15 godina, održala se u petak i u trogirskom muzeju. 

Grad Trogir se manifestaciji pridružio prije deset godina  i od tada su, svaki zadnji petak u siječnju, vrata muzeja otvorena za sve posjetitelje. 

Osim Muzeja grada Trogira posjetitelji, njih 339,  po prvi put su, u okviru Noći muzeja, imali priliku razgledati Muzej sakralne umjetnosti i katedralu sv. Lovre. 

U stručnoj šetnji palačom Garagnin – Fanfogna od kustosica su saznali koje sve priče o Gradu pričaju predmeti izloženi u stalnom postavu Muzeja grada Trogira. 

S obzirom na glavnu temu “velike obljetnice hrvatskih muzeja”, a s ciljem aktualizacije tema poput “muzeji kao mjesto susreta” i “odnos muzeja i lokalne zajednice”, u Galeriji Cate Dujšin Ribar  održao se prigodan program povezan s velikom 195. obljetnicom Narodne glazbe Trogir tijekom kojeg su se glazbari prisjetili svojih početaka i lijepih trenutaka provedenih u NGT. 

Potom je održan i zabavni program u  okviru kojeg se igrala tombola,  sudjelovali su svi posjetitelji, a Lana i Ana dobitnice su  glavne nagrade. 

Fotogalerija na linku: facebook Muzej grada Trogira

 

ZADNJE OBJAVE