15 C
Trogir
Četvrtak, 21 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIROdržana četvrta ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Održana četvrta ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi

U organizaciji Savjeta DDK Trogir, Gradskog društva Crvenog križa Trogir i Transfuzije KBC Split, u Hotelu Sveti Križ u Arbaniji , 25. travnja  je održana četvrta redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Akciji, koju su sponzorirali Hotel Sveti Križ i djelatnici Brodotrogira, odazvalo se 25 darivatelja, a prikupljeno je 23 od planiranih 60 doza krvi. Novi darivatelj postao je Ivan Baketić. 

Od rekordera darivanju su se odazvali: Joško Ercegović  104 X, Tonći Bilić  91 X, Klaudio Ševo  90 X, Jakus Tonći  87 X,  Željko Zorić 78 X,  Andrija Gabre  76 X, Anka Jakus  55 X. 

Tijekom akcije organizirana je prigodna lutrija u kojoj su sudjelovali svi darivatelji, a glavnu nagradu BON u vrijednosti od 250 kn  – dobila je Anka Jakus.

Do danas je prikupljeno 190 od planiranih 280 doza krvi. 

Iz Kluba zahvaljuju osoblju hotela na dugogodišnjem gostoprimstvu te gospođama Tončici Klarić i Ružici Klarić na doniranim kolačima za darivatelje.

-Ovom prilikom smo se sjetili našeg iznenada preminulog darivatelja  Tonča Radića, pok. Roka koji je do danas krv dao čak 149 puta.  Hvala mu na nesebičnosti i velikoj humanosti, poručili su iz Kluba DDK Trogir.  

Foto: Klub DDK Trogir

 

ZADNJE OBJAVE